fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Kentucky Kilisesi, ”Hizmet Haftası Etkinliği”ni Başlattı

ABD Florence, Kentucky’daki 7 Hills Kilisesi, Cincinnati, Ohio ve Kuzey Kentucky sakinlerini sevme görevinde olduklarını söyledi ve Hizmet Etkinliğini başlattı.

1000’den fazla kilise gönüllüsü, 20-26 Haziran tarihleri arasında, Cincinnati ve Kuzey Kentucky sakinleri için gerçekleşecek olan ‘Şehrin Kalbi’ adlı yıllık hizmet haftası etkinliğine katıldı. 2019’da Cincinnati’de ve çevre bölgelerdeki 61 farklı yerde 824 gönüllü ‘Şehrin Kalbi’ etkinliğine katılmıştı.

Etkinlik, salgın nedeniyle geçen yıl ertelenmişti, ancak 7 Hills Kilisesi koronavirüsle mücadele kapsamında 200 bin dolarlık bağışta bulundu. Bağış sayesinde cemaatler için gıda ve yardım malzemeleri ile 19 bin’den fazla yiyecek kutusu, ön saflarda çalışan ve ihtiyaç sahibi aileler için 12 bin şişe el dezenfektanı ve yaklaşık 22 ton yiyecek paketlendi ve dağıtıldı.

Bu yıl ‘Şehrin Kalbi’ gönüllüleri, Cincinnati ve Kuzey Kentucky bölgelerindeki çeşitli mahallelerde çevre düzenlemesi, boyama, temizlik, yiyecek dağıtımı olmak üzere toplamda 84 hizmet projesine katıldı.

Pastör Marcus Mecum

7 Hills Kilisesi’nin kıdemli pastörü Marcus Mecum, ‘‘Şehrin Kalbi, 10 yıldan fazla bir süre önce, cömert ve arzulu gönüllülerimiz aracılığıyla komşularımızın temel ihtiyaçlarını karşılama isteğinden doğdu. İsa Mesih’in takipçileri olarak, insanlara yardım etmeye çağrıldık ve hizmet haftası, bu çağrının sadece bir yolu’’ dedi.

Şehrin Kalbi Haftası, evsizlere 2 bin kişisel hijyen kitinin dağıtılmasıyla başladı. Birçok projeye imza atan kilise, hizmetlerinde yardımcı olacak gönüllüler aramaya devam ediyor. (CBN)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi