6 Mayıs 2024 Pazartesi

Antakya’da Noel Kutlamaları

İsa Mesih imanlılarına ilk olarak ‘Hristiyan’ adının verildiği kent olarak tarihe geçen Hatay/Antakya’daki Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesinde de Noel Ayini görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Antakya’daki Noel Bayramı Ayinini, Kilise Pederleri Dimitri Doğum ve Can Dellüller yönetti.

Antakya’da yaşayan tüm Hristiyanların yoğun katılım gösterdikleri Noel bayramı Ayini oldukça görkemli ve coşkulu geçti. İncil’den bölümlerin okunduğu, mumların yakıldığı ve duaların edildiği Noel Ayininde bir vaaz veren Peder Dimitri Doğum, Noel Bayramının barışa, birlik ve beraberliğe, huzura vesile olması dileklerinde bulundu.

Noel Renkleri olan Kırmızı ve Yeşil ile süslenen Kilisede gerçekleştirilen kutsal ayinde tüm cemaat üyeleri bayramın coşkusunu birlikte yaşadı ve şükran dualarını Tanrı’ya yöneltti.

Kutsal Ayinin ardından kilise bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalarda atılan havai fişekler ise Noel Coşkusunu katbekat arttırdı.

Kilisenin salonunda düzenlenen kokteylde ise Antakya Kilisesinin cemaat üyeleri birbirleri ile bayramlaşarak eğlenceli dakikalar geçirdi.

Antakyalı Hristiyan vatandaşlar, Noel Bayramını coşku içinde kutlarken, bayram dolayısıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Noel Balosuna da katılarak, bayram coşkusunu eğlenerek doyasıya yaşadılar. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi