fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

Başepiskopos, Katolikleri Ötenazi Karşıtı Dilekçeyi İmzalamaya Çağırdı

Brisbane Başepiskoposu Mgr. Mark Coleridge, ötenazi ve yardımlı intihar yasa tasarısının reddedilmesi için Katolikleri, ailelerini ve arkadaşlarını Avustralya Katolikleri tarafından başlatılan ve Avustralya Queensland Eyaleti Parlamentosu’na sunulacak olan dilekçeyi imzalamaya çağırdı.

Başepiskopos Coleridge, İsa Mesih’in tüm dostlarına hitaben yazdığı bir mektupta, ‘‘Bu yasalar kabul edilirse, yüzyıllardır tıp ve hukuk sistemlerimizi destekleyen temel ilkeler alt üst edilecek. Queenslandlıların ölmelerine yardımcı olmak yerine, onları korumak adına elimizden geleni yapmalıyız. Ötanazi ve yardımlı intihar yasaları, hasta ile doktor arasındaki temel güven ilişkisini zedeliyor. Yaşlı veya ölümcül derecede hasta olan Queenslandlıları, aileleri ve arkadaşlarına yük olmamak adına ölüm tehlikesine atma potansiyeline sahipler’’ dedi.

Başepiskopos Coleridge, Katolikleri HOPE tarafından desteklenen bir dilekçeyi imzalamaya çağırdı. Başepiskopos ayrıca Katoliklerden Queensland Eyaleti Parlamento üyesine e-mail göndererek, yeni yasa tasarısına karşı çıkmalarını istedi.

Queensland nüfusu arasında Katoliklerin muhalif sesleri son haftalarda arttı ve Parlamentodaki kritik görüşme öncesinde ötenaziye karşı çeşitli gösteriler düzenlendi.

Katolik hastane ağı ötenazi yolunu açıkça reddederek, ‘‘Queensland’daki hasta ve yaşlı insanların bu ölümcül yasanın geçmemesi için yardımınıza ihtiyacı var. Sizden bugün dilekçeyi imzalamanızı ve milletvekilinize e-mail göndermenizi, ayrıca arkadaşlarınızdan ve ailenizden de aynısını yapmalarını istemenizi rica ediyoruz’’ açıklamasında bulundu. Katolik doktorlar, önerilen yasa teklifinin hastanelerin, bakım evlerinin ve ötenaziye karşı çıkan sağlık personelinin olası vicdani reddine üstünlük sağlayacağını belirtti. Hazırlanan yasa tasarısına göre, seyahat edemeyecek kadar hasta veya zayıf olan kişiler ötenazi talep etmeleri durumunda, sağlık kurumları isteklerini karşılamak zorunda kalabilir.

Ötenazi yasalarını protesto etmek için 11 Eylül tarihinde Brisbane’de ‘Yaşam Yürüyüşü’ düzenlendi. ‘Merhamet, asla öldürmez’ sloganına sahip kampanya, Kilise’nin seferber edilmesini ve kamuoyunun duyarlı hale getirilmesini amaçlıyor. (fides.org)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi