19 Mart 2024 Salı

Çin’de Ev Kilisesine Baskın Düzenlendi

Yetkililerin, Çin’in Taiyuan şehrinde bir ev kilisesine baskın düzenlediği öğrenildi. Hristiyan kitaplarına el koyan yetkililer, vaizi ve beş kilise üyesini tutukladı.

Uluslararası Hristiyan Kuruluşu (ICC), yaklaşık 40 yetkilinin, Shanxi eyaletindeki Xuncheng Kilisesi’nin vaizi An Yankui’nin evine baskın düzenlediğini duyurdu. ICC, yetkililerin Kutsal Kitap çalışan kilise üyelerinin hareketini kısıtladığını, koro kıyafetlerine ve kitaplara el koyduğunu, vaiz ile beş kadını tutukladığını bildirdi.

Yetkililer, Vaiz An’ın eşi Yao Conya’yı ise çocuklarına bakmak zorunda olduğu için tutuklamadı. Beş kadın tutuklu Yılbaşı gecesi serbest bırakıldı, ancak 15 gün boyunca idari gözetim altında tutulacak.

Muhtemelen Early Rain Covenant Kilisesi ile ilişkisi nedeniyle hedef alınan Xuncheng, 15 Kasım’da da baskına uğramıştı.

Çin’de, kayıtsız veya yasadışı kabul edilen yeraltı kiliselerinde ibadet eden 60 milyondan fazla Hristiyan bulunuyor. Open Doors USA’nin Dünya İzleme Listesi’ne göre Çin, Hristiyanlara yönelik zulüm söz konusu olduğunda dünyanın en kötü ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor.

ICC’nin Güneydoğu Asya bölge müdürü Gina Goh, dinin Çin Komünist Partisi ve Başkan Xi Jinping’in kontrolüne teslim edildiği bir zamanda, ev kiliselerinin devletin düşmanı olarak görülmesinin ve baskıya uğramasının sürpriz olmadığını söylemişti. Goh, ‘‘Çin’in din özgürlüğü ihlalleri açığa çıkarılması gerekiyor. Böylece Pekin, bu kötü eylemleri gerçekleştirmenin yanına kalmayacağını bilmeli’’ dedi.

China Aid, Kunming şehrinin Panlong Bölgesindeki bir ev kilisesinin lideri olan Li Chunze’nin 16 Kasım – 21 Kasım tarihleri ​​arasında evine düzenlenen baskının ardından gözaltına alındığını bildirmişti. Yerel bir inanlı, hükümet tarafından onaylanmayan bir mekânda dini faaliyetlere katılmanın yasa dışı kabul edildiğini belirtti.

Pew Araştırma Merkezi’nin Kasım 2020 raporuna göre, Çin’de dini kısıtlamalar rekor bir seviyeye ulaştı. Araştırmacılar, Çin’in ‘Devlet Kısıtlamaları Endeksinde’ 198 ülke arasında en yüksek puanı almaya devam ettiğini açıkladı. (CT)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi