1 Mayıs 2024 Çarşamba

Çin’de Sokak Vaizi Gözaltına Alındı

Hristiyan yardım kuruluşu China Aid, ‘Kutsal Kitap savaşçısı’ olarak bilinen ve Hengyang’daki Xiaoqun Kilisesi’nin üyesi olan Chen Wensheng’in, Ulusal Kongre’den önce Tanrı Sözü’nü (Müjde) sokaklarda paylaşmaması konusunda uyarıldığını, ancak baskıya boyun eğmeyen Chen’in eşiyle birlikte gözaltına alındığını duyurdu. 

Çin’de güvenlik güçleri, Çin Komünist Partisi’nin 20. Ulusal Kongresi sona erene dek bir sokak vaizini günlerce gözaltında tuttu.

Kutsal Yazıları sokaktaki insanlarla paylaşan Chen, ‘Kurtarıcımıza yücelik olsun’, ‘Tövbe Edin ve İmanla Kurtulun’ yazılı tahta bir haç taşıyordu. Müjdeleme faaliyetleri nedeniyle sık sık tutuklanan Chen, polis memurlarını da defalarca İsa’ya iman etmeye davet etti. Bir hafta süren kongre öncesi yetkililerin kendisiyle konuşmak üzere Chen’in evini ziyaret ettiği belirtildi.

8 Ekim’de polis memurları Chen’i ve eşini öğle yemeğine davet etti. Chen, polis merkezine girdiğinde Tanrı Sözü’nü paylaşmaya başladı. ‘‘İsa sizi seviyor ve sizi kutsasın” diyerek Müjde’yi paylaştı. Polisler, Chen’i Üç Benlik Kilisesi’ne katılmaya ikna etmeye çalıştılar. Kabul etmesi karşılığında çeşitli vaatlerde bulundular. 

Polislerin talebini reddeden Chen, gözaltına alındı. İsa Mesih’i kabul etmeden önce madde bağımlısı olan Chen, Müjde’yi rehabilitasyon merkezinde işitti ve iman etti. Çin’de resmi olarak kayıtlı olan sitelerin dışında müjdeleme faaliyetleri yasaklanmıştır. Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC), ev kiliselerine yönelik baskılarla birlikte sokaklarda yürütülen müjdeleme faaliyetlerinin giderek zorlaştığını bildirdi. 

Çin’de Hristiyan kurumlardan sadece Üç-Benlik Yurtseverliği Hareketi ve Çin Yurtsever Katolik Birliği resmi olarak kabul edilmektedir. Yetkililer resmi kurumlara bile baskı uygulamaya devam ediyor. China Aid, Çin’de inanç özgürlüğünün giderek kötüleştiğini açıkladı. Çin Komünist Partisi, dini grupları asimile etmeye çalışırken, ICC Temmuz 2020 ile Haziran 2021 tarihleri arasında 100’den fazla Hristiyanın zulme uğradığını belgeledi.  

Çin’de 100 milyon Hristiyanın yaşadığı tahmin ediliyor. Ülkede Hristiyanlığın büyüme hızı göz önüne alındığında, 2030 yılına kadar dünya genelinde en çok Hristiyanın Çin’de bulunacağı düşünülüyor. (CP)

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Episkoposlar, Katoliklere Yönelik Saldırıları Kınadı

Hindistan'da episkoposlar, aşırılık yanlısı bir grubun Katolik okuluna yönelik saldırısını kınadı. 16 Nisan'da yaşanan saldırıda Telangana eyaletindeki Rahibe...

Hristiyan Liderler Ruanda Soykırımının 30. Yılını Andı

Afrika Hristiyan Uzmanlar Forumu (ACPF) üyeleri, yaklaşık 800 bin kişinin hayatını kaybettiği Ruanda soykırımının 30. yıldönümünde mağdur...

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Saldırılar Son Bulmuyor

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Hristiyanlara zulmeden Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı terör örgütü, Beni kentinde düzenlediği saldırıda 12...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi