5 Mayıs 2024 Pazar

Dünyanın Dört Bir Yanından Palmiye Pazarı Kutlamaları

YERUŞALİM’DE PALMİYE PAZARI

İki yıllık Covid-19 kısıtlamalarının ardından dünyanın dört bir yanından gelen Hristiyanların Palmiye Pazarı ayinine katılmasıyla, Pazar günü Yeruşalim’deki Yeniden Diriliş Kilisesi’ninde dualar yankılandı. Hristiyan takviminin en önemli günlerinden olan Palmiye Pazarı ayinine yaklaşık 500 kişi katıldı.

Yeruşalim Latin Patriği Pierbattista Pizzaballa, ”İki yıllık Covid-19 salgını, kısıtlamalar ve kapalı kiliselerin ardından bugün normal bir atmosfer içindeyiz. Çok sayıda inanlı ve yerel Hıristiyanlarla bir aradayız. Çok mutluyuz. Bizim için bu bir nevi diriliş” diyerek duygularını ifade etti ve Palmiye dallarını inanlılara dağıttı.

Kutsal Hafta’nın başlangıcı kabul edilen Palmiye Pazarı’nda, inanlılar mum yaktılar ve İsa Mesih’in gömülmek için hazırlandığına inanılan Mermer Mesh Taşı’nın önünde diz çöktüler.

Ayinin ardından inanlılar, İsa Mesih’in 2000 yıl önce Yeruşalim’de geçtiği geleneksel yolu izleyerek, ellerindeki Palmiye dallarıyla törene katıldılar.

Vatikan

Papa Françesko önderliğinde, Vatikan Aziz Petrus Meydanı’nda Palmiye Pazarı Ayini’ni kutlandı. Roma Katolik Kilisesi, İsa Mesih’in Çarmıh’a gerilmesi ve üç gün sonra Paskalya (Diriliş) Bayramı’nın kutlanacağı Kutsal Hafta’ya girdi.

Hindistan

Hristiyanlar, Hindistan Pondicherry’deki Palmiye Pazarı alayına katılırlar.

Hindistan’daki Saint Anthony Kilisesi’nde Palmiye Pazarı ayini düzenlendi.

Hintli Katolik bir rahip, Hindistan’ın Haydarabad kentindeki Our Lady of Lourdes Kilisesi’nde düzenlenen Palmiye Pazarı töreni sırasında palmiye yapraklarını kutsadı.

Hindistan Ranchi’deki bir kilisenin binasında Palmiye Pazarı ayini düzenlendi.

Pakistan

Pakistan’ın Lahore kentinde bulunan St. Anthony Kilisesi’nde Palmiye Pazarı ayini gerçekleşti.

Filipinler

Filipinler’in Bulacan kentindeki San Jose del Monte kasabasındaki Our Lady of Lourdes Grotto Kilisesi’nde Palmiye Pazarı kutlamaları gerçekleşti.

Katolik inanlılar, Filipinler Manila’daki Küçük Bazilika ve Immaculate Conception Metropolitan Katedrali’nde Palmiye Pazarı’nı kutladı.

Irak

Iraklı Hristiyanlar Erbil’deki Saint Joseph Kilisesi’nde Palmiye Pazarı kutlaması için toplandı.

Palmiye Pazarı, Alçalış Dönemi’nin (Lent) altıncı ve son Pazar günüdür. Paskalya’dan (Diriliş) önceki Pazar günü gerçekleşir. (africanews, english.alaraby, gulfnews)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi