4 Mayıs 2024 Cumartesi

Ekümenik Kardeşlik Kampanyası Düzenlendi

Brezilya Episkoposlar Konferansı (CNBB) ve Ulusal Hristiyan Kiliseleri Konseyi (Conic) tarafından 17 Şubat Kül Çarşambası’nda beşinci kez ‘Ekümenik Kardeşlik Kampanyası’ düzenlendi.

Sağlık önlemleri nedenleriyle açılış, kilise temsilcilerinden gelen mesajların yer aldığı bir videonun çevrimiçi yayınlanmasıyla başladı. Açılış videosunun yayınlanmasının ardından gazeteciler, Zoom platformu üzerinden Kilise temsilcileriyle bir araya geldi. Ekümenik Kardeşlik Kampanyası ortalama her beş yılda bir düzenlenmektedir. Hristiyanların itiraflarda bulunduğu bu girişim sayesinde Kiliseler arasındaki paydaşlık artmakta.

CNBB, bu yılki temanın, ‘Kardeşlik ve Diyalog: Sevgiye bağlılık’; sloganın ise, ‘Mesih, barışımızdır’ olduğunu belirtti. Efesliler Mektubundan alıntı yapılan tema, İsa Mesih’in düşmanlığı kendi bedeninde yıkmasını vurguluyor.

Her yıl CNBB tarafından Oruç Dönemi’nde düzenlenen kardeşlik kampanyası Mesih’in sevgisinden esinlenerek, diyaloga ve birliğin tanıklığına odaklanarak Hristiyanları ve iyi niyetli insanları kutuplaşmaların ve şiddetin üstesinden gelmenin yollarını düşünmeye davet etmek için farklı Hristiyan Kiliseleri arasında ekümenik bir şekilde düzenleniyor.

Joel Portella Amado

Rio de Janeiro Yardımcı Episkoposu ve Brezilya Episkoposlar Konferansı Genel Sekreteri Episkopos Joel Portella Amado, çevrimiçi olarak düzenlenme kararının salgının etkilerinin arttığı dönemde kalabalıklaşmayı önlemek için organizatörler arasında karşılıklı anlaşma ile verildiğini belirtti. Episkopos, ‘‘Mevcut tüm teknik kaynakların kullanımıyla sağlık önlemlerine dikkat etmek gerekiyor’’ dedi.

Kampanyanın bir parçası olarak, sosyal projeleri desteklemek amacıyla Brezilya’da Palmiye Pazarında bağış toplanacak. Ulusal Dayanışma Fonu 2019’da 230’dan fazla projeyi destekledi. Ancak 2020’de salgın nedeniyle bağış toplanamadı. (Fides)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi