29 Nisan 2024 Pazartesi

Ermeni Azınlık Okulları Arasında Genel Kültür ve Din Bilgisi Yarışması

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II’nin himayesinde ve takdisleriyle Ermeni Azınlık Okulları arasında genel kültür ve din bilgisi yarışması düzenlendi. 

07 Haziran Çarşamba günü, Patriklik Merkez Meryem Ana Katedrali, Kazaz Amira Bezciyan Salonu’nda, Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II’nin himayesinde ve takdisleri ile, Ermeni Azınlık Okulları arasında, Ortaokul (5. ve 6. sınıflar) ve Lise (9. ve 10. sınıflar) düzeyinde Ermenice genel kültür ve din bilgisi konularında bilgi yarışması düzenlendi. 

Arpen Çınar

Yarışmanın organizasyonunu Peder Şirvan Mürzyan, Helda Aynayüz ve Garo Vram Babayan, sunuculuğunu Ermeni toplumunun Instagram fenomeni Arpen Çınar, “Kahoot” programı üzerinden soruların yönetimini Helda Aynayüz, Meğanuş Çınar ve Sarin Budak yaptılar. 

Özel Karagözyan Ana Okulu dışında tüm okulların katılım gösterdiği, Ortaokullardan 3’er Liselerden 5’er öğrenci, öğretmenleri ve izleyicilerin de hazır olduğu yarışma, Üstrahip Harutyun Damadyan’n başlattığı ve hep birlikte söylenen Rab’bin Duası ile başladı. 

Daha sonra organizasyonun oluşumunda yer alan Helda Aynayüz bu organizasyonun nasıl oluştuğu ve geliştiği hakkında Patrik Hazretleri’nin ilgisi ve himayesi ile bu güne gelindiğini kısaca özetledi. 

Ardından yarışma sunucusu Arpen Çınar kuralları hatırlattı ve yarışmaya geçildi. Okul öğretmenlerinin hazırladığı soru havuzundan seçilen sorularda, Ermeni dili, Ermeni kültürü ve din bilgisi konuları soruldu. 
Öğrencilerin oldukça dikkatli, hızlı ve doğru cevapların çoğunlukta olduğu yarışma sonunda dereceler şöyle oluştu:

Ortaokullar dalında;
1.Kevın Yüceyatak —- Pangaltı Mıhitaryan
2.Aras Şahinoğlu —- Tarkmançats
3.Lida Avruz —- Pangaltı Mıhitaryan
4.Mariel Duman —- Tarkmançats
5.Arad Vartanyan —- Pangaltı Mıhitaryan

Liseler dalında;
1.Arek Süzme —– Pangaltı Mıhitaryan
2.Nora Davulcuyan —- Pangaltı Mıhitaryan
3.Nareg Bal —– Pangaltı Mıhitaryan
4.Mira Yiğiter —– Getronagan
5. Lilit Kalaycıyan —- Pangaltı Mıhitaryan

Yarışma sonunda merhum Yetvart Kovan’ın hazırladığı “Türk Alfabesine Göre Sıralı Ermeniceden Türkçeye Güncel Sözlük”ü tüm yarışmacılara dağıtıldı. Ayrıca 1.cilere tablet, 2. 3. 4. 5. dereceye girenlere akıllı saat ödüllerinin, Surp Eçmiadzin’de bulunan Patrik Sahak II tarafından ileri bir tarihte verileceği bildirildi. 

Ardından tüm öğrenciler, öğretmenler, izleyiciler, organizasyon ve “Kahoot” ekibi, Üstrahip Harutyun Damadyan’ı çevreleyerek toplu fotoğraf çekindiler.  Sonrasında Patrikhane yemek komisyonu, Lizi Civanyan ve arkadaşları’nın hazırladığı ikramlar tüm katılımcılara sunuldu. 

Yemeğin ardından eğlenceye geçildi. Ari Barutoğlu ve Artür Bağdasaryan önderliğindeki öğrenciler söyledikleri şarkılarlar hoşça vakit yaşadılar ve yaşattılar. 

İlk kez düzenlenen yarışmanın ardından, öğretmenlerin ve öğrencilerin ortak görüşü oldukça başarılı bir organizasyon olduğu, gelecek yıllarda da yarışmanın tekrarlanması gerektiği oldu. 

Singapurlu Kardinal, Papa Françesko’nun Ziyaretinin Ülkeye Yenilenme Getirmesini Umuyor

Singapur Başepiskoposu Kardinal William Goh, Papa Françesko'nun 11-13 Eylül tarihleri arasında ülkeye yapacağı ziyaretin Katoliklere yenilenme getirmesini...

Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Kutlandı

Diyarbakır'da Paskalya Bayramı Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı. Merkez Sur ilçesindeki tarihi kilisede, Paskalya Bayramı dolayısıyla...

Nepal’de Hristiyanlar ve Kiliseler Hedef Halinde

Yükselen Milliyetçilik, Hristiyanları Hedef Haline Getiriyor Yakın bir zamana kadar Nepal'de Hristiyanlar ayrımcılık ve şiddet olaylarına karşı nispeten...

Ermeni Apostolik Kiliselerinde Kutsal Haç’ın Görülüşü Yortusu

Ermeni Apostolik Kiliselerinde, 28 Nisan 2024 Pazar günü, Kutsal Diriliş Yortusu dönemi haftalarından, "Haç"ın 4 bayramından biri...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi