3 Mayıs 2024 Cuma

Evsizlerin Sayısında Artış Yaşanıyor

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Federal hükümet, evsizlikle mücadele için milyarlarca dolar değerinde fon ayırmasına rağmen, sorun giderek büyüyor.

Rasmussen Reports, Amerikalıların yüzde 92’sinin evsizliğin ülkede ciddi bir sorun olduğuna inandığı, yüzde 65’inin ise ‘çok ciddi’ bir sorun olduğunu belirttiği ulusal bir anketin sonuçlarını yayınladı. Katılımcıların sadece yüzde 6’sı evsizliğin ciddi bir sorun olmadığını düşünüyor. 

Şubat 2021’de yapılan ankette ise katılımcıların yüzde 55’i evsizliği ‘çok ciddi’ bir sorun olarak nitelendirmişti. Katılımcıların yüzde 68’i sorunun son iki yılda ciddileştiğine inanırken, yüzde 19’u değişen bir şey olmadığını belirtti. Sadece yüzde 8’i sorunun düzeldiğini düşündüklerini paylaştı. Amerikalıların yüzde 28’i evsizliği federal hükümetin sorumluluğu olarak görürken, yüzde 40’ı ise ülkenin çözmesi gereken bir görevi olarak düşünüyor. Yüzde 16’sı evsizliğin yerel bir sorumluluk olduğunu belirtirken, yüzde 16’sı kararsız olduğunu dile getirdi.

Rapor, Pulse Opinion Research, LLC tarafından 26-27 Eylül tarihlerinde 1.000 yetişkinle çevrimiçi ve telefonla gerçekleştirilen ankete dayanmaktadır. 

Konut ve Kentsel Gelişim Departmanı (HUD), ülke genelindeki evsizler için 2,8 milyar dolarlık yardım sağlanacağını açıkladı. HUD Sekreteri Marcia L. Fudge, ‘‘Her insan, güvenli, istikrarlı ve uygun fiyatlı bir evde yaşamayı hak ediyor. HUD tarafından sağlanan destek programları, Amerikalıların barınma, sağlık, eğitim ve iş imkânlarına erişiminde yardımcı olacak. Evsizlikle mücadeleyi ve insanlara eşit muameleyi ön planda tutmaya devam ediyoruz. Bugün açıklanan fon, topluluklara bu konularda yardımcı olacaktır’’ dedi. 

Fon ayrıca uygun fiyatlı konutların sayısını artırmayı ve maliyetleri düşürmek amacıyla yerel katılımı desteklemeyi amaçlıyor. HUD, Bakım Sürekliliği Programı aracılığıyla yılda yaklaşık 7 bin evsize destek sağlandığını belirtti. Ayrıca aile içi istismar ve taciz mağdurları için fon ayrılarak, barınma ve diğer destek hizmetleri için en az 52 milyon dolar sağlanması teklif ediliyor. (CP)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi