7 Mayıs 2024 Salı

Filipin’deki Episkoposlar Reşit Olmayan Evlilikleri Yasaklayan Yasayı Destekliyor

Filipin’deki Episkoposlar ve Katolik insan hakları savunucuları, Filipin senatosu tarafında oybirliğiyle kabul edilen; çocuk evliliklerini yasaklayan, evlilik yaşı sınırını 18 olarak belirleyen ve cinsiyet eşitliğini getiren yasayı sonuna kadar desteklediklerini açıkladı. 

”Çocuk evliliklerini durdurun”

Diocese of Daet Episkoposluğunun başkanı ve gençlik komisyonu başkanı Episkopos Rex Andrew Alarcon, ülkedeki reşit olmayanların evliliklerini yasaklayan bir tasarının parlamentodaki oylamaları sırasında:

“Çocuk evlilikleri, insan onurunun aşağılandığı, kızların para karşılığı satıldığı ve aşağılandığı üzücü bir gerçektir. Dolayısıyla Filipinler’deki çocuk evliliklerini yasaklayan yasayı destekliyor ve kabulünü takdir ediyoruz. Milletvekillerinin çocukların onurlarını koruma konusundaki oybirliği ve kararlılığından çok memnunum. Toplumumuz da hükümet kadar halkımızın en savunmasız kategorisi olan çocukları korumakla yükümlüdür” açıklamasında bulundu.

Senatörler 18 yaş altı çocukların evliliklerini yasaklayan ve cinsiyet eşitliğini getiren “Girls not Brides Act” adlı 1373 sayılı yasa tasarısını oybirliği ile kabul etti. 

Episkopos Rex Andrew Alarcon: “Evliliğin ve aile yapısının onurunu ve haklarını korumak toplumun doğru ve uyumlu gelişimi için temel gerekçelerinden biridir” açıklamasında bulundu.  

Senato toplantısından sonra açıklama yapan Milletvekili Rosa Hontiveros: “Kızlarımıza hayallerini gerçekleştirme ve gelecek kurma fırsatını resmi olarak tanımış olduk. Öncelikle eğitim haklarını koruyarak, ayaklarının üzerinde durmalarını sağlıyor daha sonra ise kendi arzuları doğrultusunda evlilik gerçekleştirmeleri konusunda tercih hakkı sunuyoruz” dedi.

Yasanın kabul edildiği sırada Filipinler, dünyada çocuk evliliklerinin en çok gerçekleştiği ülkeler listesinde 12. sırada yer alıyor. Bu sıralamanın arkasında yaklaşık 726 bin kızın kaderi söz konusu. 

Birçok aile pagan zamanlarının eski gelenekleri, kronik yoksulluk ve eğitimsizlik gibi nedenlerden dolayı çocuklarını erken yaşta evlendiriyor.

Hükümetin yaptığı açıklamaya göre Filipinler’deki altı kızdan biri 18 yaşına giremeden evlendiriliyor. (O.D/cnl.news)

Myanmar Ordusu, Kilise Hizmetlerine Kısıtlama Getirdi

Tatmadaw olarak bilinen Myanmar ordusu, Chin eyaletinde kilise hizmetlerine kısıtlama getirdi. 22 Nisan'da milislerin hükümet yetkililerini taşıyan...

Serbest Bırakılan Pastör Yeniden Tutuklandı

Myanmar'da Yeni Yıl kutlamaları vesilesiyle 3.300 mahkum serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Baptist pastör ise aynı gün içinde...

Etiyopyalı Hristiyanlar Barış İstiyor

Etiyopya Adigrat Episkoposluğu'ndan Episkopos Tesfasellassie Medhin, bölgede Tanrı'nın halkının dayanılmaz acılara maruz kaldığını söyleyerek, 2 Kasım 2022...

Hindistan’da Hükümete Harekete Geçme Çağrısında Bulunuldu

Hindistan'ın Manipur eyaletinde şiddet olayları yeniden şiddetlendi. Genel seçim sürecinde can kaybının artacağından endişe duyuluyor.  Hristiyan Dayanışma Birliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi