1 Mayıs 2024 Çarşamba

Hatay’da Çocuklara Özel Noel Kutlaması

Depremzede Çocuklara Noel Babadan Hediye!

İsa Mesih’in Doğuş Bayramı olarak bilinen Noel Bayramı coşkusu, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin yarattığı tahribatın ardından çocuklara yönelik düzenlenen ‘Hediye Dağıtımı ve Noel Şenliği’ etkinliğiyle kutlandı.

İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) kilisesi’nde düzenlenen ve çocukların mutlu bakışları arasında depremin yaratttığı tahribatın gölgesinde kalmadan kutlanan etkinlikte çocuklar hem Noel Baba ile tanışmanın hem de onun elinden hediye almanın heyecanı ve mutluluğunu bir arada yaşadı.
Düzenlenen etkinlik, Kilise Pederi Nikolas Papasoğlu ve eşi Habibe Papasoğlu’nun yönlendirmesiyle minik ve gençlerden oluşan koronun Noel ilahilerini seslendirip Noel ruhunu bir kez daha yansıtmasıyla başladı.
Gitar ve piyano eşliğinde gençler ve çocuklar tarafından seslendirilen ilahilere eşlik eden tüm aileler, noel mutluluğunu bir kez daha yaşamanın keyfine vardılar.

Noel Baba “Ho ho ho” Sesleriyle Kiliseyi Doldurdu

Söylenen ilahilerin ardından kiliseye elindeki zili çalarak çocukların meraklı bakışları arasında ‘Ho ho ho’ sesleriyle giren Noel Baba, çocuklara İskenderun Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesi tarafından özel olarak hazırlanan hediyeleri tek tek dağıtırken herkese ‘Mutlu Noeller’ diledi.
Hediyelerini Noel Baba’nın elinden alan çocuklar hem bayram coşkusunu hem de hediye almanın sevincini aileleriyle paylaştı.

“Noel Bayramı tüm insanlara barış, mutluluk ve huzur getirsin”


Hediye dağıtımı ve Noel Şenliği etkinliği kilise bahçesinde çocuklar için hazırlnanan pamuk şeker ve balon dağıtımıyla taçlanırken, etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan İskenderun Ortodoks Kiliseleri Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur, Hristiyan Alemi’nin Noel Bayramı’nı kutlarken, “Yaşadığımız deprem felaketi gerçekten büyük bir yıkım oldu bizim için. Tüm ibadethanelerimiz gibi kiliselerimizde tahrip oldu. Bulunduğumuz kilisemiz Aziz Corç Kilisesi’dir. Depremin ardından çocuklarımızla birlikte Noel ruhunu bu kilisemizde yaşatmak istedik. Düzenlediğimiz etkinlik her yıl çocuklarımıza geleneksel olarak verdiğimiz Noel hediyelerinden oluşuyor. Noel’in ilk adımını her yıl hediye dağıtımıyla başlatıyoruz. Sonrasında 24 Aralık’ta kutladığımız Noel coşkusunu yine burada Aziz Corç Kilisemizde hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Ben bu vesileyle yaşadığımız depremden dolayı hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hatay’ımız başta olmak üzere depremi yaşayan tüm illerimizde yaşayan ve yaralı olan tüm vatandaşlarımıza rabbimizden şifa diliyorum. Bu bayramın tüm insanlara barış, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” dedi. (SAT-7 TÜRK/Hatay-Ketrin Tabaş, İlyas Edip Terbiyeli)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi