4 Mayıs 2024 Cumartesi

Hristiyan Dünya Cemaati, Rusya-Ukrayna Savaşını Kınadı

Dört Hristiyan Dünya Cemaati, Rus ordusunun Ukrayna’ya ilerlemesini ve 24 Şubat gecesi başlayan saldırıyı şiddetle kınadı. “Barış hakim olmalı” şeklinde ısrar ederek Rus birliklerinin Rusya’ya geri getirilmesi ve çatışmanın derhal sona ermesi çağrısında bulundular.

Lutheran Dünya Federasyonu (LWF), Dünya Reform Kiliseleri Cemaati (WCRC), Avrupa Kiliseleri Konferansı (CEC) ve Dünya Metodist Konseyi (WMC), Ukrayna ve bölge halkı için barış duaları çağrısında bulundular. 2 Mart Çarşamba günü saat 17.00’de (CET) çevrimiçi bir dua hizmeti için bir davetiye yayınladılar. Hizmet, Ukrayna’dan ve dünyanın diğer bölgelerinden Hristiyanları bir araya getirerek barış ve devam eden çatışmaya son verecek.

”İsa bizi barış için çalışan umut habercileri olmaya çağırıyor” diyen, Lutheran Dünya Federasyonu Genel Sekreteri Rev. Anne Burghardt, ”Bu nedenle kiliseler olarak, Ukrayna’daki insanların yaşamları, insan hakları ve haysiyetlerinin korunması için bu çatışmanın derhal azaltılması çağrısında bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Avrupa Kiliseleri Konferansı Genel Sekreteri Dr Jørgen Skov Sørensen ise,“Bu, Avrupa’daki ve dünyadaki kiliselerin Ukrayna’daki savaşın etkisinden korkan insanlarla güçlü bir dayanışma ittifakı oluşturma zamanıdır. Bu, hayat kurtaracak ve barışı mümkün kılacak kararlar verme gücüne sahip insanlar için dua etme zamanıdır” dedi.

Dünya Metodist Konseyi, Genel Sekreteri Rahip Dr. Ivan Abrahams, “Ukrayna’da olanlara rağmen, biz bölgede barış için topluca çalışırken uluslararası toplumun hala bir fark yaratabileceğine inanıyorum” dedi.

Ukrayna ve bölge halkı için yapılan dua çağrısında, dört Hristiyan cemaati, askeri saldırının Ukraynalıların hayatlarını, ayrıca Avrupa ve ötesinde barışı tehdit ettiğini belirtiyor. Yapılan ortak çağrıda, “Kriz acil ve küresel Hristiyan topluluğunun dikkatini ve dayanışmasını gerektiriyor” dendi. (lutheranworld)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi