1 Mayıs 2024 Çarşamba

Hristiyan Kuruluş, İnsan Kaçakçılığıyla Mücadele Ediyor

Hristiyan bir kuruluş olan Talita Kumi (Talitha Kum), Covid-19 salgını sırasında insan kaçakçılığı suçunda yaşanan artışa rağmen, çalışmalarına devam ettiği 100’e yakın ülkede faaliyetlerini artırdı. Bu durum, Talita Kumi’nin, geçen yılın faaliyetlerini özetleyen ve gelecek yıllarda yapılacak çalışmalarını açıklayan 2021 raporunda kanıtlandı.

Talita Kumi, insan ticaretiyle mücadeleye kendini adayan Roma merkezli uluslararası bir rahibeler ağıdır. Uluslararası Rahibe (Kızkardeşler) Birliği’nde (UISG) kuruldu.  

Her yıl yüzde 72’si kadın olmak üzere on binlerce kişi, insan ticareti mağduru oluyor. 

İngilizce olarak sunulan ve yakın zamanda İtalyanca, İspanyolca ve Fransızca olarak sunulacak olan rapor, geçen yılın faaliyetlerin özetini ve gelecek yıllarda yapılacak çalışmaların ana hatlarını belirtti. Rapor, Küresel Dayanışma Fonu’nun katkılarıyla Talita Kumi tarafından hazırlandı. Araştırma sonuçları, Profesör Peter Lah ve Rahibe Mayra Cuellar’ın çalışmaları ve Pontifical Gregorian Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi işbirliği sonucu yayınlandı.

Rapora göre, 2021’de Covid-19 kısıtlamalarına rağmen suç örgütlerinin faaliyetlerinde artış görüldü. Talita Kumi, 92 ülkede çalışmalarına devam ediyor ve 6.039 kişi insan ticaretiyle mücadeleye aktif olarak katıldı. Böylece dünya genelinde 336.958 kişiye ulaştı. 

Kadınlara Yönelik Şiddet Arttı

Talita Kumi International’ın koordinatörü Comboni Rahibe Gabriella Bottani, geçen yıl şiddet, çatışma ve savaşın neden olduğu büyük acılara şahit olduklarını belirtti. Kadına yönelik şiddetin, özellikle Latin Amerika’da arttığını belirten rahibe, yoksulluğun insan ticaretiyle ilişkili olduğunu söyledi. Rahibe Bottani, ‘‘Yıl boyunca, Talita Kumi, göçmenlerin maruz kaldığı adaletsizliklerde çarpıcı bir artış kaydetti. Mağdurlar, istismara, emek sömürüsüne ve zorla evlendirmeye karşı her zamankinden daha savunmasız’’ dedi.

UISG başkanı Rahibe Nadia Coppa, Talita Kumi çalışanlarına insan ticaretiyle mücadelelerindeki çabaları için teşekkür ederek, ‘‘Talita Kumi’nin bağlılığı yıllar içinde büyüdü, yol uzun ve atılması gereken birçok adım olmasına rağmen yüreklerimizi umut ve geleceğe inançla dolduran önemli sonuçlar elde etti’’ dedi.

Rapor, ‘Talita Kumi’nin Genç Elçileri’ girişimi ve İnsan Ticaretine Karşı Uluslararası Dua ve Farkındalık Günü dâhil olmak üzere 2021’in çeşitli girişimlerini hatırlattı. (Vatican News)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi