2 Mayıs 2024 Perşembe

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocuklara Destek

Uluslararası Hristiyan Kurumu’na (ICC) ait Umut Evi (Hope House), Mısır’daki çocuklara eğitim hayatlarında daha iyi bir imkân sunuyor.

325’ten fazla Mısırlı çocuk ICC’nin eğitim merkezi Umut Evi’ne gidiyor. Hristiyanların ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü ülkede, Umut Evi, nesiller boyu süren zulüm döngüsünü kırmayı amaçlıyor.

Eğitim merkezi, Hristiyan çocukların dışlandığı ve yetersiz öğretim aldığı devlet okullarına yenilikçi bir alternatiftir. Merkezlerden birinde öğretmenlik yapan Mariam, ‘‘Aralarında çok büyük bir fark var. Umut Evi’nde çocuklarla sanki bizim çocuğumuzmuş gibi ilgileniyoruz. Elimden geldiğince her çocuğa ayrı ayrı odaklanıyorum ve onları önemsiyorum’’ dedi.

Umut Evi’ndeki sınıflar, devlet okulu sınıflarının üçte biri büyüklüğünde ve öğrencilerin daha kişiselleştirilmiş eğitim alınması sağlanmaktadır. Çocuk sponsorluk programı, ailelere çocuklarını okula göndermeleri için teşvikler sunmaktadır. Özellikle yaz aylarında yoksul Hristiyan çocuklar okuldan alınıp tarlalarda çalışmaya zorlanıyor. Kız çocuklarına genellikle evde yardım etme veya ev işleri yapma becerilerini kazanma görevi veriliyor. 

Çocuk sponsorluk programı ile ihtiyaç sahibi ailelere aylık gıda paketleri veriliyor. Sağlık imkânlarından yararlanabilen çocuklar, kültürel gezilere katılmaktadır. Sponsorluk programının faydalarının bir sonucu olarak, çocukların eğitim hayatının önemine dikkat çekiliyor. Merkezlerin birinde fen dersi veren Lena, ‘‘Programın başlamasından sadece iki hafta sonra veliler çocuklarının derslere katılmasını destekliyordu. Aileler hizmetin gerekli olduğunu düşünüyor ve çocuklar giderek daha fazlasını öğrenmek istiyor’’ dedi.

Sınıfındaki gelişmeleri paylaşan Mariam, ‘‘Sınıfımda kalem tutmayı ve yazmayı bilmeyen bir çocuğum vardı. Şimdi kendini çok geliştirdi. Umut Evi, köyümüzü çok etkiliyor. Çünkü köyümüzde eğitim ihmal ediliyor’’ dedi.

ICC, bu yaz, köydeki çocukların ikinci sınıf vatandaşlığın ötesine geçmelerine yardımcı olmak için yeni bir merkez daha açtı. (persecution)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi