2 Mayıs 2024 Perşembe

Bir Kilisenin Evsizler için Mücadelesi Filme Uyarlandı

Kingstone Studios, inanç temelli NO VACANCY’nin 23 Eylül’den itibaren SalemNOW’da yayınlandığını duyurdu. 

Gerçek bir hikâyeye dayanan film, evsiz ailelere bir motel satın almak için mücadele eden ve bu süreçte bir bağımlıya yardım eli uzatan kilisenin hikâyesini ele alıyor. Dean Cain, Cecil Johnson ve Sean Young’ın başrolde oynadığı film, yayınlandığı gün ülke çapında başarılı bir çıkış yaptı.

SalemNOW Genel Müdürü Rob Ellis, ‘‘Ekibimiz ailelerin evine NO VACANCY’yi ulaştırma konusunda oldukça heyecanlı. Bu filmin, insanları teşvik edeceğine ve topluluklarına umut getireceğine inanıyoruz’’ dedi. Senarist, yapımcı ve pastör olan Art Ayris, ‘‘Bu sinema filmi gerçek olaylara oldukça yakın. Bazı yerel ve uluslararası haber ağının kilisemizin evsizlere yönelik yardımlarını ele aldıktan sonra, anlatılacak benzersiz bir hikâyemiz olduğunu fark ettik’’ dedi.

Evsizliğe ve bağımlılığa güçlü bir şekilde değinen film, Kilise’ye en kötü şartlarda bile Tanrı’ya güvendiğimizde nelerin mümkün olduğuna dair bir mesaj sunuyor. Filmde konu olan First Baptist Leesburg Kilisesi, evsiz aileler için motel satın almakla kalmadı, aynı zamanda yoksullar için diş kliniği inşa etti.

Ayrıca kadınlar için 16 yataklı, erkekler için 30 yataklı bağımlılık tesisi, gebelik merkezi ve ücretsiz danışma merkezi inşa ettiler. Bölgelerindeki yoksullara her hafta 15 ton yiyecek dağıtıyorlar. Ayris, ‘‘Hepimiz bir şeyler yapabiliriz. Gerçekçi olan bu sinema filmi, muazzam mücadeleleri ve mucizeleri anlatıyor. Umudumuz, bu filmin başkalarını, imkânsız gibi konularda Tanrı’ya güvenmeye teşvik etmektir’’ dedi.

Filmin Özeti

First Baptist Leesburg Kilisesi, Cecil Johnson ve Samaritan Inn’in gerçek hikâyesine dayanmaktadır. Haber muhabiri Brandi Michaels, Florida’nın merkezindeki ekonomik ve barınma sıkıntısını, çalkantılı hayatı için uygun bir metafor bulur. Orlando’dan kırsal bir karakolda görevlendirilen Brandi’nin gazetecilik hayalleri zora girer. Ancak editörü, Brandi’yi evsiz ailelere motel satın almak için mücadele eden bir kiliseyle ilgili hikâyeyi ele alması için gönderir.

Eski bir madde bağımlısı olan Cecil ile karşılaşır ve kendi topluluklarındaki evsizlerle ilgilenmeye çalışan kilisenin özverili ve destansı mücadelesini görür. Kilisenin moteli alması için zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olur ve Brandi’nin kişisel kurtuluşunda rol oynar. Diğer topluluklardaki evsiz ailelere yardım etmek için hizmet eder ve yaşadıkları ona başından beri arzuladığı gazetecilik duygusunu verir. (CHL)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi