3 Mayıs 2024 Cuma

Hristiyanlar Yaratılışa Özen Göstermeye Çağrıldı

Yapılan araştırmaya göre, kara memelilerinin dörtte biri ve kuşların yarısı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Birleşik Krallık’ta da her altı türden biri yok olma riski altında. 

Birleşik Krallık’taki çeşitliliği inceleyen araştırmaya göre, 1970’ten bu yana tüm türlerde yüzde 19’luk bir azalma gerçekleşti. Kuşların yüzde 43’ü tehdit altında. Çiçekli bitkilerin tür sayısı ise yüzde 64 azaldı.

Rapor, Birleşik Krallık’ın önde gelen yaban hayatı uzmanları ve doğa hayatını koruma derneklerinden oluşan bir koalisyon tarafından hazırlandı. Raporda, acil önlem alınmadığı takdirde Birleşik Krallık’ın daha fazla habitat ve yaban hayatı kaybedeceği, doğa ve insanlar için yıkıcı sonuçlar görüleceği açıklandı.

Hristiyan yardım kuruluşu A Rocha UK’nin koruma müdürü Andy Lester, ‘‘Birleşik Krallık’ta kuş türlerinin neredeyse yarısında çok önemli bir azalma görülüyor. Kırsal kesimlerde bazı türler yok olmuş durumda. İspinozlar ve şakrak kuşları gibi türlerin sayısı hızla azalıyor. Bizler Tanrı’nın yarattıklarını korumaya çağrıldık. Bu türlerin hem zararlılarla mücadelede hem de diğer türlerin beslenmesinde önemli rolleri var. Besin zincirinin bozulması ve türlerin kaybı, tarımı ve yaşam koşullarını kötüleştirecektir’’ dedi.

Lester, ülkenin bazı bölgelerinde çiçekli bitkilerin yüzde 50’sinin, memelilerin yaklaşık yüzde 30’unun ve böcek popülasyonunun yaklaşık yüzde 20’sinin azaldığını belirtti. Diğer bulgular arasında Birleşik Krallık’taki tarım arazilerinin yüzde 20’sinde ve ormanlık alanların yüzde 25’inde doğaya uygun bir şekilde tarım yapıldığı görülüyor. Turbalıkların yalnızca yüzde 25’inin ekolojik açıdan iyi durumda olduğu açıklandı. Tarım arazilerindeki kuşlar 1970’ten bu yana yüzde 58 oranında hızlı bir düşüş gösteriyor. İskoçya’daki deniz kuşlarının sayısı 1970’ten bu yana yüzde 49 azaldı.

Tüm yaşananlara rağmen bazı olumlu gelişmelerin yaşandığını söyleyen Lester, ‘‘Yerel halkı, çiftçileri, toprak sahiplerini ve işletmeleri doğayı tutkuyla kucaklayarak yeniden bir araya getirmeyi düşünüyoruz. Çiftçilerle bir araya gelerek ve alternatif yollar arayarak doğa ve toplum için en iyi olanı yapmak istiyoruz’’ dedi.

(Kaynak: Premier Christian)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi