7 Mayıs 2024 Salı

Monsenyör Antuan Ilgıt, İskenderun’da İlk Ayinini Gerçekleştirdi

”Tubernucencis Episkoposu” unvanı ile Anadolu Havarisel Vekilliği Yardımcı Episkoposu olarak atanan Cizvit Cemaati mensubu Peder Antuan Ilgıt, önceki hafta sonu İstanbul Saint Antuan Kilisesi’nde gerçekleştirilen görkemli bir ayinle Episkoposluk Kutsaması düzenlenmişti. Geçtiğimiz pazar günü Monsenyör Ilgıt, Episkopos olarak, kendi kilisesinde ilk ayinini cemaatin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.

“Bu Görevi Sizlerin Yardımlarıyla ve Dualarıyla Yerine Getirmeye Çalışacağım”

Ayinin başında ‘Episkoposluk Ataması Papalık Fermanı’ okundu. Daha sonra söz alan ve heyecanını cemaatiyle paylaşan Monsenyör Antuan Ilgıt, cemaatine yönelik çobanlık vazifesinin layıkıyla yürüteceğine inandığını söyledi.

Bu görevi cemaatinin yardımlarıyla ve dualarıyla yerine getirmeye çalışacağını da kaydeden Monsenyör Ilgıt; “Hep birlikte coşkuyla Rabbin yaşamımızda gerçekleştirdiği mucizeleri, bize sürekli akıttığı lütufları kutlamak için burada toplandık. İstanbul’da yapılan Resamet Töreninin sonunda yaptığım konuşmada söylediğim gibi her şeyden önce Yüce Tanrı’ya daha sonra Papa Hazretleri Francesco’ya tüm kalbimle minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Bana güvendiler, bana itimat ettiler ve bana bu görevi tevdi ettiler. Bu görevi ben de sizlerle birlikte, sizlerin yardımlarıyla, sizlerin dualarıyla yerine getirmeye çalışacağım.

Yaralarımızı Birlikte Saralım

Genç bir Episkoposum, 51 yaşındayım. Allah uzun ömür ve sağlık verirse önümüzde birlikte yaşayacak 20-25 yıllık bir zaman var. O yüzden gelin hep birlikte kenetlenmek suretiyle, birlikte dua etmek suretiyle, bu görevi layıkıyla ifa etmeye çalışalım. Özellikle yaraların sarılması gereken bir dönemde Anadolu Havarisel Vekilliği için Yardımcı Episkopos olarak atandım. Yaraları sarmak her zaman kolay değil. Yaraların üzerine dokunduğumuz zaman kapanmak üzere olan yaralar bazen kanayabiliyorlar da aynı zamanda. Bu yüzden Tanrı’nın lütfuyla gerçekten nezaketle, yavaş-yavaş, O’nun lütfundan ve Meryem Ana’nın himayesinden emin bir şekilde hep birlikte yaraları sarmaya ve hem Anadolu Havarisel Vekilliğini, katedralimizi, hem de her birinizin hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışacağız.

Daha Güzel Bir Hayat İnşa Edebiliriz

Hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak hayatlarımız ama önümüzde yepyeni bir hayat olacak. Eskisinden daha güzel bir hayat inşa edebiliriz, birbirimizle yardımlaşmak suretiyle. Birbirimize kenetlenmek ve hep birlikte tek bir vücut, tek bir kalp olup dua etmek suretiyle eskisinden daha güzel yeni bir yaşam inşa edeceğimize inanıyorum.

Ben küçük bir insanım, benim de eksikliklerim, karanlık yanlarım elbette var ama Tanrı’mızın lütfuna güveniyorum. O’nun benim içimdeki ışığı daha da parıldatacağına ve o ışık sayesinde sizlere bir nebze olsun çobanlık vazifesini layıkıyla yürüteceğime, ben imanımla, bütün kalbimle inanıyorum. Ne ben sizi bırakacağım, ne siz beni bırakın!” şeklinde konuştu.

Kutsal Ayini, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposluğu Yardımcı Episkoposu Monsenyör Antuan Ilgıt ile Kilise Pederi Dariousz Dogondke birlikte yönetti. Ayin sonunda, kilise bahçesinde küçük bir kutlama kokteyli tertip edildi.

(SAT-7 TÜRK/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Myanmar Ordusu, Kilise Hizmetlerine Kısıtlama Getirdi

Tatmadaw olarak bilinen Myanmar ordusu, Chin eyaletinde kilise hizmetlerine kısıtlama getirdi. 22 Nisan'da milislerin hükümet yetkililerini taşıyan...

Serbest Bırakılan Pastör Yeniden Tutuklandı

Myanmar'da Yeni Yıl kutlamaları vesilesiyle 3.300 mahkum serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Baptist pastör ise aynı gün içinde...

Etiyopyalı Hristiyanlar Barış İstiyor

Etiyopya Adigrat Episkoposluğu'ndan Episkopos Tesfasellassie Medhin, bölgede Tanrı'nın halkının dayanılmaz acılara maruz kaldığını söyleyerek, 2 Kasım 2022...

Hindistan’da Hükümete Harekete Geçme Çağrısında Bulunuldu

Hindistan'ın Manipur eyaletinde şiddet olayları yeniden şiddetlendi. Genel seçim sürecinde can kaybının artacağından endişe duyuluyor.  Hristiyan Dayanışma Birliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi