7 Mayıs 2024 Salı

İnanç Temelli Film, Indiana Jones’u Geride Bıraktı

Salı günü vizyona giren ‘Sound of Freedom’ filminde gerçek hayattan esinlenildi. Disney/Lucasfilm’in Indiana Jones ve Kader Kadranı (Indiana Jones and the Dial of Destiny) filmiyle başa baş giden Sound Of Freedom, Bağımsızlık Günü’nde ilk sıraya yerleşti. 

Indiana Jones filmi 11.698 milyon dolar hasılat elde ederken, Sound of Freedom filmi toplamda 14 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. Sadece 2,600 salonda gösterilen film, çocukları küresel seks tacirlerinden kurtarmak için işini bırakan, eski bir ABD hükümet ajanı olan Tim Ballard’ın hayatını anlatıyor. Film, ‘‘Tanrı’nın çocukları satılık değildir’’ diyerek, insan kaçakçılığında köleleştirilen milyonlarca çocuğun sesini duyuruyor. 

Alejandro Monteverde’nin yönettiği filmde Jim Caviezel, Oscar ödüllü Mira Sorvino, Bill Camp ve José Zúñiga rol alıyor. Filmde rol alan Eduardo Verástegui, aynı zamanda filmin yapımcılığını da üstleniyor.

Angel Studios CEO’su Neal Harmon, ‘‘Sound of Freedom, ülkenin dört bir yanındaki izleyiciler sayesinde Bağımsızlık Günü’nde Amerika’nın bir numaralı filmi olarak zirveye yerleşti. Sinema salonlarının dolu olduğunu ya da biletlerin tükendiğini bildiren çok sayıda mesaj aldık. A+ CinemaScore’u alarak ülkenin en yüksek puanlı filmi oldu. Hayranlarımız ve yatırımcılarımız aracılığıyla filmin herkese ulaşacağını umuyoruz’’ dedi.

Beş yıl önce çekilen film, Disney ile anlaşmış olmasına rağmen bazı sorunlar nedeniyle gösterime girmedi. Birçok Hollywood stüdyosu da filmi reddetti, ancak Angel Studios bu yılın başlarında filmin dağıtım haklarını satın aldı.

Film, Ballard’ın savunmasız bir aileyi yeniden bir araya getirmek için neler yapacağını izleyicilere sunacak. Gençlerin de dünyanın kötülükleri konusunda eğitilmesi gerektiğini düşünen Angel Studios, ailelerin çocuklarıyla beraber filmi izlemesini istedi.

Filmin galasında Luka 17:1-2’de yer alan ‘‘İnsanı günaha düşüren tuzakların olması kaçınılmazdır. Ama bu tuzaklara aracılık eden kişinin vay haline! Böyle bir kişi bu küçüklerden birini günaha düşüreceğine, boynuna bir değirmen taşı geçirilip denize atılsa, kendisi için daha iyi olur’’ sözüne odaklanıldı. 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından Ocak ayında yayınlanan bir rapora göre, Meksika çocuk istismarı, cinayetleri ve kaçakçılığında birinci sırada yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri İnsan Kaçakçılığıyla Mücadele Enstitüsü’nden Geoff Rogers, bu tür konuların sadece hükümet için değil, herkes için öncelikli konu hale gelmesi gerektiğini söyleyerek, ‘‘Beni en çok üzen şey, çocuklara bunları yaşatanların bizler gibi sıradan insanlar olmasıdır. Bunlar başka gezegenlerden gelen veya düşmanımız olan insanlar değil. Onlar da hayallerle dolu olan çocuklardı. Peki ne değişti de çocuklara zarar vermek istediler?’’ ifadelerinde bulundu. 

‘‘İnsan ticareti’’, kuvvet kullanarak veya kuvvet kullanma tehdidi ile zorlama, kaçırma, hile, aldatma, nüfuzu kötüye kullanma ve kişinin çaresizliğinden yararlanma anlamına gelir. (CT)

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki...

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu'nun 95. yılı Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu...

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi