2 Mayıs 2024 Perşembe

İngiltere Kilisesi, Gençleri Tanrı Sözü’yle Tanıştırıyor

İngiltere Kilisesi, cemaatlerin gençlerle ilişki kurmasına yardımcı olmak için Hristiyan yardım kuruluşu Youthscape ile bir çalışma başlattı. 

Girişim, başarılı pilot uygulamalarının ardından 18 episkoposluk bölgesine yayıldı. Program, rahiplerin gençlerin kiliseye katılımı için plan oluşturmalarında ve gençlik çalışmaları için 2.500 kilise gönüllüsünü hizmete almalarında yardımcı olacak. 

Youthscape CEO’su Chris Curtis, ‘‘İngiltere Kilisesi’ne bu şekilde hizmet edebildiğimiz için heyecanlıyız. Her mahallede ve bölgede yardımseverlerle beraber çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Gençlerin kiliseye katacağı çok şey var. Kiliseye gençlerin katılmasının, ortak amacımızın bir parçası olacağını umuyoruz’’ dedi.

Şu ana kadar 140 rahip, gençlerin kiliseye katılımında hizmet edeceğini bildirdi. Plan dâhilinde 2030 yılına kadar İngiltere Kilisesi’ndeki aktif çocuk ve genç öğrenci sayısının ikiye katlanması hedefleniyor. İngiltere Kilisesi, yeni girişimle beraber yaklaşık 4 bin gence ulaşmayı hedefliyor. 

Bath & Wells Episkoposu Dr Michael Beasley, etkinliğe katılan 10 din adamının gençlik hizmetine liderlik etmek konusunda ‘endişeli olmaktan ziyade arzulu’ olduğunu söyledi. Episkopos Beasley, ‘‘Her bir bölgede öğrenilen bilgiler eyleme dökülmeye çalışılıyor. Her gün okuldan çıkıp kilisenin önünden geçen gençlerle ilişki kurmak için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Çabaları takdir ediyorum. Çünkü daha genç ve çeşitli bir kilise ortamı yaratılmaya çalışılırken, topraklarımızdaki episkoposluklarda önemli değişiklikler yaşanabilir’’ dedi. 

İngiltere Kilisesi’nin Vizyon ve Strateji Eş Direktörü Dave Male, ‘‘Youthscape ile heyecan verici şekilde birlikte hizmet ediyoruz. Üç episkoposluktaki hizmetleri, rahipleri ve kiliseleri gençlik çalışmalarına donatma yeteneklerini açıkça gösteriyor’’ dedi.

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi