3 Mayıs 2024 Cuma

İngiltere’deki Katedraller İbadete Ara Verdi

Her gün on binlerce kişiye Covid teşhisi konulan İngiltere’de, katedraller kapılarını kapattı.

St. Paul’s Katedrali

İngiltere’deki ibadethanelerin üçüncü ulusal karantina döneminde açık kalmasına izin verildi, ancak Londra Belediye Başkanı’nın hafta sonu başkentte alarm vermesinden sonra St. Paul’s, Southwark ve Chelmsford Katedralleri hizmetlerini askıya aldı.

St Paul’s ve Southwark tamamen kapatılırken, Chelsmford Katedrali kişisel dua zamanları için açık kalacak. Ely, Rochester ve Salisbury de ziyaretçilere kapılarını tamamen kapatma kararı alarak, hizmetlerini internete taşıdılar.

Ely Dekanı Mark Bonney, ‘‘Bu durum hayal kırıklığı yaratsa da, virüsün yayılmasını engellemek için sorumlu davranmamız gerekiyor’’ dedi.

Christ Church Oxford, Lincoln, Lichfield, Truro, Wakefield, Hereford, Derby, Blackburn, Liverpool, Norwich, Birmingham ve Peterborough halka açık hizmetine ara verirken, hafta boyunca sınırlı süreliğine özel dua zamanları için açık kalacak.

Rev. Peter Howell-Jones

Etkinliklere ev sahipliği yapan Blackburn Mahzeni ise 18 Ocak’ta aşı merkezi olarak hizmet verecek. Blackburn Katedrali Dekanı Rev. Peter Howell-Jones, ‘‘Alınması zor bir karar oldu, ancak halk sağlığı, sorumluluk ve salgının önlenmesi amacıyla gerekliydi. Umarım insanlar inanç topluluğu olarak şu anda harekete geçme ihtiyacımızı anlar. Bu sıkıntılı zamanlarda cemaatimizin yanında olabildiğimiz için gurur duyuyoruz. Önümüzdeki günlerde aşı kliniği olarak hizmet vererek salgına karşı mücadelenin merkezinde olmayı umuyoruz’’ dedi.

Rev. Adrian Dorber

Lichfield Dekanı ve İngiliz Katedralleri Birliği Başkanı Rev. Adrian Dorber, insanların evlerinde kalmasının hayati önem taşıdığını belirterek, ‘‘Ülkemizde enfeksiyon oranının artış göstermesi nedeniyle endişeliyiz. Salgını kontrol altına almak için verilen evde kalma mesajını destekliyoruz. Salgına karşı mücadelemizde benzersiz bir noktadayız, aşılarla umudumuz tazelendi. Halk sağlığını korumak için kararlılığımızı her zamankinden daha fazla göstermeliyiz. Bir araya gelmemiz, tapınmamız, hatırlamamız ve üzülmemiz için yeniden zamanımız olacak, ancak şimdilik birbirimizi ve ön saflarda mücadele edenleri korumak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Katedraller ve kiliseler günlük dua rutinlerini devam ettirecek ve yerel aşı kliniklerinin desteklenmesi de dâhil olmak üzere yerel girişimlerin merkezinde olacak. Her zaman olduğu gibi, yanımızda Tanrı’nın sessiz ama daimi göstergesi olarak duruyorlar’’ ifadelerinde bulundu. (CT)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi