5 Mayıs 2024 Pazar

İnsan Ticaretine Karşı Dayanışma Çağrısı

Katolik Kilisesi, 8 Şubat’ta 8. Uluslararası Dua ve İnsan Ticaretine Karşı Farkındalık Günü’nü kutlarken, Hristiyan yardım kuruluşu Caritas, yardım ve dayanışma çağrısında bulundu. 

Caritas Internationalis genel sekreteri Aloysius John, ‘‘Koşulsuz merhamet göstermek ve korunması gereken mağdurlara yardım etmek için dayanışma dalgası gerekiyor’’ dedi. 

İnsan Ticaretinin Nedenleri

John, çatışmalar ve şiddetin yanı sıra çevresel bozulma ve iklim değişikliğinin neden olduğu aşırı yoksulluk gibi temel faktörler ele alınmadan insan ticaretinin ortadan kaldırılamayacağını söyledi. John, ‘‘İnsan ticaretini, savaşları ve çatışmaları sona erdirerek, farkındalığı artırarak ve insanların ülkelerinde onurlu bir yaşam sürmelerine izin veren kapsayıcı bir ekonomiyi teşvik ederek durdurabiliriz. Papa Françesko’nun yapmamızı istediği gibi, işçilerin hakkını savunan istihdam fırsatlarının destekçisi olmalıyız’’ dedi. 

Kurbanları Koruyalım

Caritas Internationalis, insan ticaretini önlemek ve kurbanları korumak için somut eylem çağrısında bulundu. Caritas, insan ticareti mağdurlarına yönelik koruyucu ve destekleyici hizmetleri geliştirmek, insan ticaretiyle mücadele planları oluşturmak ve mağdurların korunma ve adalete erişimlerini sağlamalarını sağlamak için Birleşmiş Milletler Palermo Protokolünü uygulamak isteyen hükümetlere özel olarak hitap etmektedir.

Talita Kumi

İnsan Ticaretine Karşı Dua Günü, 2015 yılında Göçmenlerin ve Gezici Toplulukların Pastoral Bakımı ve Adaleti için Papalık Konseyleri ve Uluslararası İnanlılar Birliği (IUSG) tarafından kuruldu. Uluslararası dua hizmeti, IUSG tarafından kurulan ve insan ticareti mağdurlarını savunan küresel bir yardım organizasyonu Talita Kumi tarafından düzenleniyor.

Dua Günü, 2000 yılında Papa II. Jean Paul tarafından aziz ilan edilen ve modern Sudan ile insan ticareti kurbanlarının koruyucu azizi olan Aziz Josephine Bakhita’nın Bayramı’nda önemli bir yere sahiptir. 

İnsan ticareti mağdurlarının sayısı son on yılda önemli ölçüde arttı. İstismar, zorla çalıştırma, ev işlerinde kullanma ve diğer sömürü biçimlerini kapsayan insan kaçakçılığı birçok ülkede gizli bir suç olarak kalmaktadır. 2020’de dünya çapında 109.216 insan ticareti mağduru tespit edildi. Ancak bu sayı, buzdağının görünen kısmını temsil ediyor. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), dünya çapında 40 milyondan fazla mağdurun olduğunu düşünüyor.

Özellikle kadınlar ve kız çocukları cinsel istismar suçu nedeniyle insan ticaretine maruz kalıyor. Ayrıca aşırı yoksul ailelerde yaşayan çocuklar savunmasız durumda. Genel olarak, tespit edilen her üç mağdurdan biri çocuk, ancak düşük gelirli ülkelerde bu oran yüzde 50’ye kadar yükselmektedir. Çocuklar genellikle zorla çalıştırma için kaçırılmaktadır.

Birleşmiş Milletler İnsan Ticareti Protokolü’nün yaklaşık 20 yıl önce yürürlüğe girmesinden bu yana insan tacirleri adalet önüne çıkarılırken, çoğu dava cezasız sonuçlanıyor. (vaticannews)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi