29 Nisan 2024 Pazartesi

İskenderun Ermeni Apostolik Kilisesi’nde Paskalya Kutlaması

Hristiyanlar tarafından İsa Mesih’in Diriliş Bayramı olarak kabul edilen Paskalya Bayramı (Surp Zadik) tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla iki yıl aradan sonra İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde İstanbul’dan gelen grup ve kilise cemaatinin katılımıyla kutlandı. 

Anadolu ve Hatay Ermeni Kiliseleri Sorumlu Din Görevlisi Avedis Tabaşyan’ın öncülüğünde, Okuyucular Yusuf Tabaş, Antuan Mıhçı, Davud Saraçoğlu, Natali Avcı, Lena Tabaş, Minas Tabaş ve Samatya Kilisesi Sahakyan Koro Şefi Lukas Arzuman okuyucuları tarafından söylenen ilahilerle gerçekleşen ayinde, dualar salgınının biran önce sona ermesi için edildi ve mumlar yakıldı. 

Ayinde kısa bir vaaz veren Tabaşyan, salgına rağmen Paskalya’yı hep birlikte sevinç içerisinde kutladığımızı ifade ederek, “Bayramlar bizleri bir arada tutan sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlendiği önemli zamanlardır. İki yıldan bu yana dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla bayramlarımızı cemaatimiz olmadan buruk bir şekilde kutluyorduk. Rab Hisus’tan dileğimiz bu virüs salgını biran önce sona ersin ve birlik ve beraberliğimizi simgeleyen kardeşlik bağlarımızı güçlendiren bayramlarımızı sevinç içerisinde birlikte kutlayabilelim. Ayrıca ‘Kutsal Diriliş Yortusu’ vesilesiyle, İsa Mesih’ten bizlere miras kalan sevgiyle, imanımızda derinleşerek, ölülerden dirilen kurtarıcımızın aydınlık yolundan ilerlemeye devam edelim. Rabbimizin görkemli dirilişinin coşkusuyla cesaretlenen bizler, bugün bir kez daha birbirimizi kutlu müjdenin sözleriyle selamlayalım; ‘Krisdos Haryavi Merelots’ ‘Orhniale Harutyunin Krisdosi’ ‘Mesih İsa ölülerden dirildi! Onun dirilişi kutlu Olsun” dedi. 

Verilen vaazın ardından Surp Zadik ‘Paskalya Bayramı’ kilisede ışıkların söndürülmesi, cemaatin ellerine aldıkları mumları yakıp, ilahi söyleyerek, kilise bahçesine çıkmasıyla devam etti.  

Avedis Tabaşyan, kilise bahçesinde ekmek, su ve tuzu kutsayıp, Paskalya bayramı için hazırlanan pastayı kesti. Düzenlenen ayin cemaatin birbirinin bayramını kokteyl eşliğinde yumurta tokuşturarak kutlamasıyla son buldu. 

Bir sonraki gün Paskalya coşkusu Samandağ Vakıflı Köy Meryem Ana Kilisesi’nde gerçekleştirilen bayram ayini ile devam etti.  

Bayram coşkusu daha sonra kilise bahçesinde düzenlenen kokteyl ve yumurtaların tokuşturulmasıyla mutluluğa dönüştü.  

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi