2 Mayıs 2024 Perşembe

İskenderun Katolik Kilisesinde ‘Görkemli’ Noel Kutlaması!

Dünya genelinde Hristiyan âlemince 24 Aralık gecesi kutlanan Noel Bayramı, İskenderun’da da coşkuyla kutlandı. Noel Bayramı dolayısıyla İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde görkemli bir ayin gerçekleştirildi.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti’nin yönettiği ayine, Kilise Pederleri Dariusz Dogondke ve Francesco Pirisi de eşlik etti.

İskenderunlu Hristiyanların yoğun katılım gösterdiği, gecenin ilerleyen saatlerinde gerçekleştirilen ayine katılan Hristiyan olmayan vatandaşlar da İskenderunlu Hristiyanların Noel sevincine ortak oldu. İlahilerin okunduğu ayinde barış mesajları verildi.

Ayinde İncil’in okunmasının ardından Episkopos Paolo Bizzeti, temsili bebek İsa heykelini kilise içerisinde kurulan mağaraya yerleştirdi ve önünde diz çökerek, Bebek İsa’yı buhur ile takdis etti.

Ayinde bir vaaz veren Episkopos Bizzeti, konuşmasında ‘Tanrı Bizimle’ vurgusu yaparak; “Bu bayramda şu gerçeği hatırlıyoruz ki Tanrı, bizim için insan oldu. Aramıza geldi, bizimle yaşıyor, biz de onunla birlikte yaşayabiliriz. Bu senede Kutsal Noel gecesini birlikte kutlamaktan memnunuz, Tanrıya şükürler olsun.

Noel Bayramı Hristiyanlar için sade ancak çok önemli bir bayramdır, çünkü Tanrı bizimledir ve bizde onunla birlikteyiz. Bir taraftan çok basit, diğer taraftan çok dramatik bir bayramdır. Çünkü eğer biz Luka ve Matta’nın incilini okursak bu konu üzerinde farkında oluyoruz ki çok dramatik noktalar var orada.

Bu çift zor anlar yaşıyorlardı. Kadının doğum yapabilmesi için uygun bir yer bulmak da kolay değildi. Herodes bu çocuktan korkuyordu ve o dönemde diğer yeni doğan tüm çocukları öldürüyordu. Ve bu aile Celile’den geliyordu. Orada insanlar Kudüs’tekiler gibi inanmıyorlardı, inanmayan insanlar da vardı ve bu nedenle onları hor görüyorlardı.

Eğer tanrı gelirse; bütün kötülükleri yok edip her şeyi yeniden yaratması gerekiyor. Kimseye bir şey vermeden önce, biz Tanrı’dan istemeliyiz. Anneler, babalar çocuklarına her şeyi vermeye çalışıyorlar, herkes herkesi mutlu etmeye çalışıyor. Tanrı bize diyor ki bir şey vermeden bunu benden istemeniz gerekiyor, sizin hayatınıza girmem şarttır” şeklinde konuştu.

Kilise Korosunun Noel İlahilerini coşkuyla söyledikleri ayinde cemaat üyeleri de bu ilahilere eşlik etti ve bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Ayin sonrası kilisenin salonunda düzenlenen kokteylde ise ayine iştirak eden herkes birbirlerinin bayramını kutlarken, yapılan ikramlarla birlikte ‘Noel Coşkusu’ doyasıya yaşandı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi