3 Mayıs 2024 Cuma

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı’ndan Vekillere Ziyaret

“Kardeşliğimiz, Birlikteliğimiz Daim Olsun”

İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin’e iade-i ziyarette bulundular.

Vakıf yönetimi ilk ziyaretlerini CHP’li Vekil Şahin’e gerçekleştirdi. Milletvekili Şahin’i, İskenderun’daki çalışma ofisinde ziyaret eden Vakıf Yönetimi, samimi karşılamasından ötürü Şahin’e teşekkür etti.

Ülkemiz ve dünya barışı için her zaman dualar ettiklerini kaydeden İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Başkanı Can Teymur; “Ülkemizin refahı, mutluluğu, başarısı için duacıyız. Pederlerimiz her ayinde dualarını yaparlar bu konuda. Cemaatimiz de naçizane sevgi bağı içerisinde, biz de vakıf yönetimi olarak bu konuda ibadet yerlerimizin hem idaresi hem bakımına önem gösteriyoruz. Çünkü buralar ülkemizin milli servetleri, her ne kadar cemaate ait olsa da milli servettir. Bunların korunması, bakımları büyük önem arz etmektedir. Vakıf Yönetimi olarak bu konuda hassasiyetle çalışmaktayız” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Vekil Şahin de; “Hem şehrimize, hem ülkemize, hem de barışa olan katkınızdan dolayı, iyi dileklerinizden, iyi dualarınızdan, daima burada herkese eşit mesafede duruşunuzdan feyz aldık, örnek almaya çalıştık. Bir arada, kardeşlik içerisinde yaşam sürüyoruz ve elbette birbirimize çok büyük desteğimiz, katkılarımız oluyor. Her konumda, her şartta ve koşulda ülkenin zor koşullarında söylediğiniz gibi ortak bir dua geliştirerek oluyor.

Şehrimizin meselelerinde zaman-zaman fikir birliği yapıyoruz. Zaman zamanda bu şehrin yönetiminde aktif görevler alarak paydaşlık, ortaklık yapmaya çalışıyoruz. Barış ve kardeşlik gerçekten çok önemli. Bunu korumak ondan daha önemli… Biz burada farklı toplumlar, farklı cemaatler beraber, kardeşlik içerisinde, sevgi ile barış içerisinde yaşamaktan çok mutluyuz, daim olmasını istiyoruz. Bizim de bütün dualarımız, bu ülkede barış, kardeşlik, sevgi içerisinde yaşamak adına” diye konuştu.

“İskenderun’da Birlikte Yaşama Kültürünün En Güzel Örneğini Sergiliyoruz”

Vakıf Yönetimi daha sonra Ak Parti Milletvekili Abdülkadir Özel’i, Ak Parti İlçe Binasında ziyaret etti. Ziyarette Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven de hazır bulundu. 

Kabulden ötürü Vekil Özel’e teşekkür eden Vakıf Başkanı Can Teymur; “Yaşanan bu savaş ortamında ülkemizin konumu çok daha fazla ön plana çıkıyor. Dileriz ki inşallah bütün dünyada barış hakim olsun. Barış içerisinde insanlar yaşasın, dualarımızda zaten her zaman bu var” dedi. 

Birlikte yaşama kültürünün, kardeşliğin en güzel örneğinin İskenderun’da sergilendiğini ifade eden Vekil Özel; “İnşallah ilelebet hep böyle devam eder birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, huzur ve esenlik içerisinde.. Hem şehrimizin, hem ülkemizin, hem bölgemizin, hem dünyanın barış ve esenlik iklimi içerisinde, güvende olduğu günleri hep beraber görmek nasip olur. Bütün semavi inançların ortak özelliğidir, bizim de kutsal kitabımızda Allah bizi Barış yurduna davet eder. Bizim için asıl olan ‘Kudüs Kriterleri’dir” dedi.

Ziyaret karşılıklı sohbet ortamında devam ederken, gerçekleştirilen ziyaretlere Vakıf Yönetiminin yanı sıra İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Pederi Yusuf Nicholas Papasoğlu da katılım gösterdi. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi