10 Mayıs 2024 Cuma

İskenderun’da Aziz Nikola Bayramı’na Özel ‘Kahvaltılı’ Kutlama

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde, Kilisenin isim bayramı, cemaatin yoğun katılımıyla görkemli bir şekilde kutlandı. Bayram dolayısıyla cemaat üyeleri kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

6 Aralık “Aziz Nikola” Bayramı çerçevesinde, İskenderun’daki Ortodoks Kilisesi’nin de isim bayramı olması dolayısıyla 11 Aralık Pazar günü özel bir ayin düzenlendi. Kilise Pederleri Dimitri Yıldırım ile Yusuf Nicholas Papasoğlu tarafından yönetilen ayine, çok sayıda cemaat üyesi katıldı. Ayin esnasında Aziz Nikola için özel bir dua da okundu.

Günün anlam ve önemi hakkında kısa bir açıklama yapan Kilise Pederlerinden Yusuf Nicholas Papasoğlu; “Bugün kilisemizin isim bayramıdır yani Aziz Nikolaos Bayramı! Bu azizimiz ile ilgili bir olay anlatmak istiyorum. Aziz Nikolaos’un yaşadığı şehirde zengin bir adam varmış,  o adamın 3 tane kızı varmış ve bu zengin adam bir zaman sonra tüm malını yitirmiş. Şeytana uyarak da kızlarını satmak istemiş.

Bunu duyan Aziz Nikolaos adamın evinin penceresinden bir kese altın atmış ve ertesi gün en büyük kızına bir kısmet göndermiş, kızı evlendirerek kurtarmış. Daha sonra adamın elinde olan para yine bitmiş, yine aynı şekilde kızlarını satmaya karar vermiş. Aziz Nikolaos aynı şekilde bir kese altın atmış ve ikinci kızına da bir kısmet göndererek onu da evlendirmiş.

Kızların babası şüphelenmeye başlamış ve kimin ona yardım ettiğini öğrenmek istemiş. Üçüncü kıza sıra geldiğinde zengin baba pencerede beklemiş. Aziz Nikolaos keseyi attığı sırada onu görmüş, arkasından gidip onun dizileri önüne çökmüş.

Şimdilerde Aziz Nikolaos tüm dünyada Noel Baba olarak bilinir. Noel Baba olarak bilinmesinin nedeni şudur ki o aslında zengin bir ailenin ferdiydi. Tüm mallarını sattı ve parasını ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Aziz Nikolos, ayrıca denizcilerin de koruyucusudur. Bir gün Aziz Nikolaos Yeruşalem’e giderken gemiye bindi, gök birden siyahlaştı ve fırtına koptu. O anda herkes bağırıp çağırmaya başladı. Aziz Nikolaos o anda Rabbe dua etmeye başladı ve fırtına anında kesti. Lakin o sırada geminin direğini bağlamaya çıkan kişi oradan düşüp vefat etti. Aziz Nikolaos vefat eden kişiyi de Rabbe dua ederek diriltti.

Şu an Yunanistan’da kaç tane gemi varsa hepsinin içinde Aziz Nikolaos’un ikonası vardır. Bizim kilisemizin adının da Aziz Nikola olması tesadüf değildir. Gördüğünüz gibi denize yakın bir kiliseyiz, bu nedenle Kilisemizin ismi Aziz Nikola’dır. Aziz Nikolaos’un şefaati hepimizin üzerine olsun” şeklin konuştu.

Ayin sonrasında ise kilise salonunda, Kilise Vakfı Yönetimi tarafından, Kadın ve Gençlik Kollarının da katkılarıyla cemaat üyelerine yönelik kahvaltı etkinliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen kahvaltı oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Hep birlikte kahvaltı eden cemaat üyeleri birbirlerinin bayramlarını kutladı. (SAT-7 Türk/ İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Afganistan’da Ölüm Tehlikesine Rağmen Hizmet Ediyorlar

Günümüzde Afganistan'da yaşamayı ve hizmet etmeyi tercih edenler, birçok tehlikeyle yüzleşiyor. Ancak birçok Hristiyan'ın Müjde'yi (Tanrı Sözü)...

Kutsal Topraklarda Tanrı Sözü’nü Destekleyen Kanıtlar Bulunuyor

Kutsal Topraklarda yapılan araştırmalar, Kutsal Kitap'ta yer alan kayıtları doğruluyor.  İsrail Eski Eserler İdaresi, Tel Aviv Üniversitesi ve...

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

İskenderun’da Bayramlaşma Etkinliği

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi salonunda protokol bayramlaşma...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi