4 Mayıs 2024 Cumartesi

İskenderun’da İsa Mesih’in Vaftizi Bayramı

İsa Mesih’in Ürdün Nehri’nde Vaftiz Edilmesi, İskenderun’da Törenle Kutlandı.

İsa Mesih’in, Ürdün Nehri’nde vaftiz edilmesinin kutlandığı “Vaftiz Bayramı” Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Ortodoks Hristiyanlarca coşkuyla kutlandı. İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen özel bir ayinle kutlanan Vaftiz Bayramı’nda, okunarak kutsanan sular da tüm cemaate dağıtıldı.

Kutsal Ayini kilise pederleri Dimitri Yıldırım ile Yusuf Nicholas Papasoğlu birlikte yönetti. Ayinde dualar okundu, barış mesajları verildi.

Peder Dimitri Yıldırım, ayin esnasında verdiği vaazda Vaftiz Bayramı’nın anlamından bahsederken, Mesih İsa’nın Vaftizci Yahya tarafından vaftiz edildiğini de hatırlattı.

Peder Yusuf Nicholas Papasoğlu ise kutsal ayin esnasında İncil’den bir bölüm okuduktan sonra, kazan içindeki suya Kutsal Haçı batırarak temsili vaftiz töreni yaptı. Peder Papasoğlu, Vaftiz Bayramı töreni sırasında ayrıca, okunarak kutsanan suyun içerisine bir demet zeytin dalını batırdıktan sonra ikonalar ile ayine iştirak eden cemaati kutsadı.

Arapça söylenen ilahiler ve dualar eşliğinde gerçekleştirilen törene, İskenderunlu Hristiyan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Bugün için özel olarak hazırlanan ekmekleri de dualar okuyarak kutsayan Peder Yusuf Nicholas Papasoğlu, bugüne özel olarak kutsanan suları da evlere götürülmek üzere cemaat üyelerine dağıttı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi