5 Mayıs 2024 Pazar

İskenderunlu Ortodokslar Noel’i Coşkuyla Kutladılar

İki yıldır salgın nedeniyle kısıtlı katılımla gerçekleştirilen Noel Ayinleri bu yıl coşkulu bir şekilde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl çok az sayıda cemaat üyesinin katıldığı İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’ndeki Noel Ayinine bu yıl oldukça yoğun bir katılım oldu. 

Noel Ayini’ni, Kilise Pederleri Dimitri Yıldırım ve Yusuf Nicholas Papasoğlu yönetti. İskenderun’da yaşayan tüm Hristiyanların yoğun katılım gösterdikleri ayine İskenderunlu vatandaşlar da katılarak Hristiyan âleminin bayram sevincine ortak oldular.

Noel Ayininde konuşan Peder Dimitri Yıldırım, Noel Bayramının Türkiye’de ve tüm dünyada; barışa, birlik ve beraberliğe, huzura vesile olması dileklerinde bulundu. Ayinde birlik ve beraberlik mesajları verilirken, şehitler için de dualar edildi.

Peder Yıldırım ayinde yaptığı konuşmasında; “Rab Mesih İsa’ya kalplerimizi açmamız gerekir. Noel denince aklımıza sevgi, saygı, barış, huzur, mutluluk, kardeşlik, mütevazılık gelir. Noel Bayramının tüm dünya âlemine ve özellikle Türkiye’mize, devletimize ve milletimize huzur, barış, bolluk, kardeşlik, mutluluk getirmesini, Allah’tan dilerim. Herkese Mutlu Noeller” dedi.

Ayin çıkışında tüm cemaat üyeleri birbirleri ile bayramlaşarak Noel Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadılar. 

Günün anlam ve önemine yönelik konuşan İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur; “İskenderun’da yaşayan Hristiyan vatandaşlarımız bugünü büyük bir mutlulukla kutlamak üzere ayinde toplandı. Bayramımızın ve yeni yılın aziz milletimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Noel ayinine, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile Arsuz Belediyesi önceki dönem Başkanı Nazım Culha da katılarak, cemaat üyelerinin bayramını kutladı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi