fbpx
16 Mayıs 2024 Perşembe

İskenderun’da Çocuklara Özel Noel Şenliği

Noel Baba Dağıttığı Hediyelerle Çocukları Sevindirdi

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde çocuklara yönelik ‘Noel Şenliği’ gerçekleştirildi. İskenderunlu Hıristiyanların çocukları ile birlikte katıldığı programda, İsa Mesih’in doğuşu Türkçe olarak anlatıldı ve çocukların söylediği Noel İlahileri de ilgiyle izlendi. Daha sonra kiliseye giren Noel Baba tüm çocuklara hediyeler dağıtarak onları sevindirdi. Hediyelerini alan çocuklar animasyon ekibi ile de oldukça neşeli dakikalar geçirdi.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetimi ve Gençlik Komitesi tarafından, İskenderunlu Hristiyan Cemaatine mensup çocuklara özel bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen program, küçük bir dua ile başlarken, küçük çocuklar ve gençlerden oluşan korolar da Türkçe ve Arapça söyledikleri Noel İlahileriyle bu özel güne anlam kattılar.

Noel Baba Sevinçle Karşılandı

İlahilerin ardından, elinde çanı ve hediye çuvalıyla kiliseye giren Noel Baba çocukların alkışları ve sevinç çığlıklarıyla karşılandı. Noel Baba, kilise içerisinde çocukların içinden geçerek kısa bir tur attı ve daha sonra sandalyesine oturarak, hediyeleri dağıtmaya başladı.

Minik çocuklar Noel Baba ile tanışmanın ve elinden hediye almanın heyecanıyla yerlerinde duramazken, isimleri tek-tek okunan çocuklar, yanına gelip Noel Babanın elinden hediyelerini aldılar. Noel çuvalından çıkan hediyeleri alan çocuklar büyük sevinç yaşadılar.

Gerçekleştirilen etkinlikte bazı çocuklar Noel Baba’nın yanından ayrılmazken, hediyesini alan herkes fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Anne babalar çocuklarının hediye aldıkları anları, cep telefonlarıyla hem fotoğrafladı hem de videoya çekerek ölümsüzleştirdiler.

Etkinlikte konuşan İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur; “Bugün kilisemizde, Noel Bayramı öncesinde çocuklarımıza hediyelerimizi veriyoruz. Bizler de son derece mutluyuz. Noel Bayramının herkese huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

Kilise Bahçesinde Şenlik Havası

Kilise içerisindeki hediye dağıtımının ardından kilise bahçesinde de büyük bir şenlik düzenlendi. Noel Baba’nın yanı sıra Mini Mause ve Miki Mause kostümlü animatörler, balonlarla dolu olan salonda çocuklara oldukça keyifli dakikalar yaşattılar.

Sosis Balon ile heyecanları ikiye katlanan, Köpük Balon ile coşkuyu sonuna kadar yaşayan ve ikram edilen pamuk şekerleri de afiyetle yiyen çocuklar, gerçekleştirilen etkinlik boyunca aileleri ile birlikte gönüllerince eğlendiler. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde en az 136 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Dünya Genelinde Yerinden Edilen Kişi Sayısında Rekor

Alarm Verici Seviyede NTV'nin haberine göre; Sudan, Kongo, Filistin ve diğer bölgelerdeki çatışma ve şiddet olayları, geçtiğimiz yıl...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi