19 Mart 2024 Salı

İtalyan Episkopos Silahlı Saldırıya Uğradı

Papa Françesko tarafından yakın zamanda Güney Sudan’a görev yapmak üzere gönderilen dünyanın en genç Katolik Episkoposunun silahlı saldırıya uğramasının ardından yerel polis ekipleri içerisinde 3 din adamının yer aldığı 12 şüpheliyi gözaltına aldı. 

Rumbek’teki bir kaynak Papa Françesko tarafından 8 mart tarihinde Rumbek Episkoposluğu’na atanan Episkopos Christian Carlassare’in kendi evinde iki silahlı kişi tarafından saldırıya uğramasının ardından bacaklarından ağır yaralandığını aktardı. 

Vatican News, Episkoposun haberini alır almaz Papa Françesko’nun özel bir dua gerçekleştirdiğini aktardı.

İlk tıbbi müdahaleler Güney Sudan – Rumbeck’deki CUAMM kliniğinde yapıldıktan sonra, yaralı piskopos Afrika Tıbbi Araştırma Vakfı (AMREF) doktorlarının gözetimi altında özel tedavi görebilemsi için Kenya’nın başkenti Nairobi’ye hava yoluyla sevk edildi. 

Olay yerini inceleyen polis ekipleri saldırganlardan birinin düşürdüğü cep telefonundaki adreslerden ve yazışmalardan yararlanarak iletişimdeki kişileri tespit etti. Tutuklanan 12 kişinin arasında Rumbek Episkoposluğu’nda görev yapan din adamlarının olması dikkat çekti. 

Vali yardımcısı Poth Madit: “Şu anda aktif bir soruşturma yürütüyoruz, şüphelileri hakkında önemli delillerimiz var. Ekiplerimiz saldırının suçlularını bulabilmek için elinden gelenini yapacak” açıklamasında bulundu. 

Güney Sudan İnsan Hakları Komisyonu, olay günü gerçekleşen saldırıyı incelendikten sonra tek hedefin Episkopos olduğunu, saldırganların ise yerel mafyaya bağlı kişilerin olabileceğini vurguladı. 

Bazı gözlemcilerin tahminlerine göre, Episkopos’a yapılan saldırının nedeni etnik sürtüşmeler olabilir. 

Hastaneden gelen son haberlere göre Episkopos’un hayati tehlikesi geçti ve sağlık durumu iyiye doğru gidiyor. (cnl.news/O.D)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi