29 Nisan 2024 Pazartesi

İzmir Azize Helena Cemaati’nin Yeni Başpapazı Peder Adrian Baciu Oldu

İzmir Karşıyaka Azize Helena Cemaati’nin yeni Başpapazı Romanyalı Peder Adrian Baciu OFM Conv.’ın görevinin başlangıcı vesilesiyle 14 Nisan 2024 Pazar günü kutsal Ayin yapıldı ve İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec tarafından yönetildi.

Orta Doğu’daki Konventüel Fransiskenlerin Bölgesel Sorumlusu P. Anton Bulai, İtalya’dan, Lübnan’dan, İstanbul’dan birkaç Konventüel Fransisken Rahibi, İzmir Başepiskoposluğun Şansölyesi P. Alessandro Amprino, Göztepe Notre Dame de Lourdes Kilisesinin Başpapazı P. Ireneusz Bochynski ve Buca Aziz Vaftizci Yuhanna Kilisesinin rahibi P. Philippe de Kergorlay ayine katıldı.

Yeni Başpapazın Görevlendirme Resmi Mektubu Peder Alessandro tarafından okunduktan sonra, Başepiskopos Peder Adrian’ı kutsadı ve hizmetini Tanrı’ya emanet etti. Ardından Peder Adrian kutsal su ile tüm cemaati kutsadı.

Kutsal Kitap’tan Sözler okunduktan sonra, Azize Helena Cemaatinin yeni Başpapazı Peder Adrian Aziz Luka tarafından yazılan Mesih İsa’nın İncil’inden Sözleri okudu.

Ardından, Mons. Martin verdiği vaazında: Kutsal Yazılar, Allah’ın sözü, Kutsal Ruh’un ve insanların, bir ve tek Allah’a olan inancın ve Allah’a sadakat dolu bir yaşamın sesi olan kişilerin tanıklığı anlamına gelir. Ve bu bizim için büyük bir şans, çünkü Rab’bi görmedik ama onu Kutsal Yazılarda, İncil’de görebilir ve tanıyabiliriz. Havarilerin tanıklığında. Yüreklerimizi Mesih’in gerçeğine açalım. Mesih gerçektir.

Kutsal Yazılara imanla yaklaşalım. Onları okuyarak, üzerlerinde derin derin düşünerek. Onları yaşamlarımıza kabul ederek. Dirilişin ilanının yaşamlarımızı şekillendirmesine izin verelim.

Tüm kalbimizle Kutsal Yazıların mesajını, Mesih’in Ölümü ve Dirilişi mesajını yaşamaya çalışalım. Kişisel olarak karşılaştığımız ve deneyimlediğimiz şeylere tanıklık etmek, sadece kitaplarda okuduğumuz ya da bilgi olarak edindiğimiz şeylere tanıklık etmekten çok daha basit ve dürüsttür. Bu, Papa 6. Paul’ün “Evangelii Nuntiandi” adlı eserinde yer alan “modern insan öğretmenlerden çok tanıkları dinler ve eğer öğretmenleri dinliyorsa, bunun nedeni onların tanık olmalarıdır” şeklindeki harika sözlerini doğrulamaktadır” dedi.

Efkaristiya Bölümü bittikten sonra, Başepiskopos Peder Adrian’ı tebrik etti ve onunla kucaklaştıktan sonra toplumuna rehberlik edeceği koltuğa oturmaya davet etti.

Mons. Martin söz aldı ve konuşmasında tüm katılımcılar selamladıktan sonra, Azize Helena cemaatinin yeni Başpapazı Peder Adrian’a, Karşıyaka’daki Azize Helena manastırının başrahibi Peder Iosif Robu’ya ve Fr Moses’e hoşgeldiniz demek istedi. “Rab sizi aydınlatsın, size rehberlik etsin ve acı ve umut dağlarına dağılmış bu küçük sürüye kardeş olmanızı sağlasın. Sevgili kardeşlerim, sizden onları saygı ve sevgiyle karşılamanızı rica ediyorum. Onların karizmalarını, yaşam biçimlerini yaşamalarına saygı gösterin, İncil’i yaşamalarına ve duyurmalarına yardım edin” dedi.

Başepiskopos bu cemaatte çalışan tüm rahiplerin ifadeleri için Rab’be teşekkür etmek istedi ve özellikle P. Alphonse Sammut, Don Giuliano Lonati, P. Domenico Bertogli, P. Dariusz Bialkowski ve P. Ireneusz Bochynski’nin isimlerini hatırlattı.

Ardından, Peder Anton Bulai söz alırken Fransisken OFM Conv kardeşlerin 1997’den 2011’e Karşıyaka’da varlığını hatırlattı ve “Kardeşler, Emmaus öğrencileri gibi döndük. Mesih İsa’yı anlatmaya geldik, O’nu nasıl tanıdığımızı anlatmaya geldik.” dedi.

Cemaatinin bir üyesi tarafından Lisieux’lu Azize Teresa’nın Rahipler için Duası okunduktan sonra, Peder Adrian kısaca da söz aldı ve güven, hizmet ve beraberlik bu üç noktada ısrar etti.

Törenden sonra kilisenin bahçesinde verilen kokteyl sırasında Peder Adrian, kendi cemaatiyle sıcak bir şekilde sohbet etti ve katılımcıların tebriklerini kabul etti. 

(SAT-7 TÜRK/İZMİR-Nathalie Ritzmann)

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi