3 Mayıs 2024 Cuma

İzmir’de Palmiye Pazarı Kutlaması

Palmiye Pazarı (Zeytin Dalları Pazarı), 24 Mart Pazar günü İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde gerçekleştirildi.

Tören İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec tarafından yönetilirken, İzmir Başepiskoposluğu’nun Şansölyesi Peder Alessandro Amprino, Katedralin Rektörü Peder Dariusz Bialkowski, Bornova Meryem’in Kutsal Adı Kilisesi’nin Rahipleri Peder Felianus Dogon ve Peder Pascal Robert de Ayin’e eşlik ettiler. 

Kilisenin girişinde dalların kutsaması Monsenyör Martin tarafından yapıldıktan sonra, Peder Pascal’ın Aziz Markos İncili’ne ait bölümü okumasıyla tören başladı. Ardından Yeruşalim’e Girişi simgeleyen Kutsal Yürüyüş Kilisenin etrafında yapıldı. Önde haç tutuldu, hemen arkasından din adamları ile Episkopos ve sonra cemaat birlikte latince “Lauda Jerusalem” ilahisini söyleyerek yürüdüler.

Peygamber Yeşaya’nın Kitabı’ndan ve Aziz Pavlus’un Filipililere Mektubu’ndan Sözler okunduktan sonra Aziz Markos tarafından yazılan “Mesih İsa’nın Izdırapları ve Ölümü” Monsenyör Martin ve Katedral cemaatinden iki katılımcı tarafından okundu.

Ardından Monsenyör Martin Türkçe verdiği vaazında: “İsa’nın bu Yeruşaleme girişinin nihai hedefi çarmıhta kendini sunmasıdır, eski kurbanların yerini alan bir sunu. İbranilere Mektup’un artık insan eliyle yapılmayan çadıra, yani cennetin kendisine, Allah’ın huzuruna doğru olan bir yükseliş bu. Allah’ın huzuruna doğru bu yükseliş Çarmıh’tan geçer. 

Kötülüğün karanlığı Mesih’in üzerine çöktü. Yalnızlığın karanlığı onun dünyasal varlığının üzerine çöktü. Çarmıhta hepimizin kurtuluşunu gerçekleştirecektir. Onda, tüm acılar onun varlığının sığınağı haline gelir. Acı çeken ya da ölmekte olan her insan, her birimiz çarmıhtaki Mesih’te teselli, güç ve kurtuluş buluruz. Ve her acı çeken insanda İsa’yı bizzat buluruz” dedi. 

Sonra Peder Pascal Robert ingilizce olarak kısa bir vaaz verdi.

Sayın Yasemin Perşembe orgta, ilahilerde Peder Iosif Robu, rahibe Sonsoles ve cemaatten Michael Burke de Ayin’e renk kattılar.

 (Sat-7 TÜRK İzmir, Nathalie Ritzmann)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi