6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kanada’da Yeni Çocuk Mezarları Bulundu

Kanada’da yatılı okul bölgesinde insan kalıntıları bulundu. Alberta eyaletindeki okulda bulunan insan kalıntılarının kayıp 200’den fazla çocuğa ait olabileceği düşünülüyor.

Kanada’da bir yatılı okul bölgesinde daha insan kalıntıları bulundu. 

Alberta eyaletinde yaşayan yerli Saddle Lake Cree ulusu, yeni arşiv çalışmaları ile yatılı okul öğrencilerinin işaretlenmemiş mezarları olduğuna inandığı sayısız insan kalıntısı buldu.

Kanada, yerli çocuklar için 20 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti. 

Yerli ulusu tarafından yapılan açıklamada, 2004 yılından bu yana, eski Blue Quills yatılı okul sahasının yakınında bulunan topluluk mezarlığında çok sayıda kısmi kalıntı keşfedildiği belirtildi. Saddle Lake Meclis Üyesi Jason Whiskeyjack dün düzenlediği basın toplantısında, “Kazı yapılan alanda çocuk boyutunda iskelet kalıntıları vardı. Bu iskelet kalıntılarının hiçbiri tabutta değildi” dedi.

Large, 6-11 yaşları arasında ölen ve kalıntıları hala açıklanmayan 215 öğrenciye ait belgelerin bulduğuna inanıldığını belirterek, “Kayıp çocukların sayısı çok fazla. Kurum, şiddet, hastalık, açlık, kötü muamele ve ölümle boğuşuyordu” dedi.

2021 yılında olası mezar alanlarının araştırması için Acimowin Opaspiw Derneği’nin kurulmasıyla Baş araştırmacı Eric Large ve ekibi tarafından topluluk üyelerinden tanık ifadeleri derlendi ve aile üyelerini kaybetmiş insanlarla konuşularak okulla ilgili arşiv kayıtları incelendi.

Episkopos Paul Terrio, mezar kayıtlarının özel olarak yatılı okul için değil, bölgede yaşayan topluluk için olduğunu ve okula ilişkin mezar kayıtlarının bulunmadığını söyledi.

Araştırma ekibi, kilise kayıtlarındaki 215’den fazla kayıp çocuğun olduğuna inandıklarını ve geçmişte birçok aile, eve dönmeyen çocuklarının korktuklarından seslerini çıkaramadıklarını belirtti. (Ntv)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi