5 Mayıs 2024 Pazar

Kardinalden Barış ve Bağışlama Çağrısı

Ciddi bir insani krizle sonuçlanan çatışmalarla mücadele eden Etiyopya’da, Kardinal Berhaneyesus Souraphiel, halkı barışı engelleyen her türlü gurur, öfke ve nefretten kaçınmaya çağırdı.

Doğu Ortodoks Kiliselerinin 7 Ocak’ta kutladığı Noel mesajında, Kardinal Souraphiel, tüm inanlıları kötülükten kaçınmaya ve Tanrı’dan dua aracılığıyla ‘bağışlama ve barış armağanını’ istemeye çağırdı. Kardinal, ‘‘Bizler dua ederek bekleriz. Çünkü esenlik ve mutluluk dua aracılığıyla elde edilir. Dua ettiğimizde tüm kötülüklerden uzak dururuz. Hepimiz tek bir aileyiz’’ dedi.

Barış İçin Dua Çağrısı

Kardinal Souraphiel, ‘‘Ülkemizde çatışmalar yaşanmasına rağmen Rab’be yakararak barışın zincirlerini kırabilecek gurur, kin ve öfke ruhundan uzak durmalıyız’’ dedi. Gururun ve nefretin üstesinden gelebilmek için alçakgönüllülüğün, yumuşak huyluluğun ve sabrın gerekli olduğunu vurgulayan Kardinal, ‘‘Ancak bu şekilde birbirimizi gerçekten sevebiliriz. Öyleyse tüm yüreğimizle Rab’be dönelim ve bağışlama ruhuyla birlikte yürüyelim’’ dedi.

Acı Çekenlere Destek Olmak

Kardinal mesajında, Etiyopya’daki inanlıları ‘savaştan etkilenenlerin, travma yaşayanların, yerinden edilenlerin, yaralananların, ebeveynlerini ve ailelerini kaybedenlerin acılarını’ paylaşmaya çağırdı.

Etiyopya Katolik Episkoposlar Konferansı (CBCE) savaş mağduru insanları desteklemek amacıyla Kilise ortakları, yerel Katolik kurumları ve Katolik inanlıların yardımıyla 2 milyon dolar bağış toplayacağını duyurdu.

2 Milyondan Fazla Kişi Yerinden Edildi

Ülkede çatışmalar, 4 Kasım 2020’de Tigray Halk Kurtuluş Cephesi’nin federal askeri üslere yönelik saldırısının ardından ortaya çıktı. Tüm çabalara rağmen, etnik temelli milislerin yanı sıra Eritre silahlı kuvvetlerinin de dâhil olduğu çatışmalar nedeniyle 2 milyondan fazla insan yerinden edildi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede kıtlık ilan edildi. (Vaticannews)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi