5 Mayıs 2024 Pazar

Papa’nın Ocak Ayı Duası: “Dini Zulme Uğrayanlar”

Papa Françesko, 2022’deki ilk dua mesajını dini ayrımcılık ve zulümle mücadeleye adadı ve bize din özgürlüğünün ibadet özgürlüğüyle sınırlı olmadığını, kardeşlikle bağlantılı olduğunu hatırlattı.

Papa Françesko, Ocak 2022 için ”aylık dua niyeti” videosunda soruyor: “Bu kadar medeni olan bu toplumda, sırf inançlarını açıkça ifade ettikleri için zulme uğrayan insanların olmasına nasıl izin verebiliriz? Pek çok dini azınlığın şu anda ayrımcılığa veya zulme maruz kalması nasıl mümkün olabilir?”

Ocak ayı duası, Papa’nın Dünya Çapındaki Dua Ağı’na ait bir hizmet olan ”Pope Video”nun yedinci yılının başlangıcını işaret ediyor.

Papa Françesko, Salı günü yayınladığı mesajında, sırf inançlarını açıkça ifade ettikleri için insanlara zulmetmenin “insanlık dışı” ve “delilik” olduğunu söyledi.

“Dünyada Dinsel Özgürlük”

Bu ayın mesajını destekleyen Katolik hayır kurumu Aid to the Church in Need (ACN), yıllık “Dünyada Dinsel Özgürlük” raporunda, dünya çapında her üç ülkeden birinde din özgürlüğünün ihlal edildiğini ve bunun toplam dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisini oluşturduğunu belirtiyor.

ACN raporlarına göre, 646 milyondan fazla Hristiyan, din özgürlüğüne saygı göstermeyen ülkelerde yaşıyor.

Başkalarını Kardeş Olarak Tanımak

Papa Françesko, “dini özgürlüğün ibadet özgürlüğüyle sınırlı olmadığını” ancak “başkalarını farklılıklarıyla takdir etmemizi ve onları gerçek kardeşler olarak tanımamızı sağladığını” vurguluyor.

Dinsel farklılıklar gibi önemli farklılıklar bile “kardeş olmanın büyük birliğini engellememelidir. Kardeşlik yolunu seçelim. Çünkü ya hepimiz kardeşiz ya da hepimiz mağlubuz.”

2022’nin bu ilk ayında, Papa Françesko bizi, “ayrımcılığa ve dini zulme maruz kalanların, yaşadıkları toplumlarda kardeş olmanın getirdiği hak ve haysiyetleri bulabilmeleri için” dua etmeye davet ediyor. (Vaticannews)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi