4 Mayıs 2024 Cumartesi

Katedralde Dua Eden Rahip, Saldırıya Uğradı

İskoçya’da bir katedralde dua ederken elinde cam şişe bulunan bir adamın saldırısına uğrayan Katolik rahip, olaydan yara almadan kurtuldu.

St. Andrews ve Edinburgh Başepiskoposluğu 27 Temmuz’da yaptığı açıklamada, saldırganın kurbana rahip olup olmadığını sorduktan sonra Edinburgh’daki St. Mary Katolik Katedrali’nde saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti. Başepiskoposluk, ‘‘26 Temmuz Pazartesi St. Mary Katedrali’nde tek başına dua eden bir rahip, elinde cam şişe taşıyan bir adam tarafından saldırıya maruz kaldı. Saldırıdan hemen önce adam ona rahip olup olmadığını sormuş. Rahip olduğunu söylediğinde ise başına cam şişeyle vurmaya çalışmış. Şişe yerde kırılmasına rağmen, saldırgan şiddet eylemine devam etmiş. Kendini korumayı başaran rahip, saldırıdan yara almadan kurtuldu’’ ifadelerinde bulundu.

Episkoposluk, saldırı hakkında bilgisi olan herkesi güvenlik güçleriyle iletişime geçmeye çağırdı. İskoç medyasına göre, ulusal polis sözcüsü 35 yaşındaki bir adamın saldırıya uğradığının bildirilmesinin ardından polis memurlarının 26 Temmuz günü sabah saat 9.35’te çağrıldığını söyledi. Soruşturmanın devam ettiği ve rahibin yara almadan kurtulduğu da belirtildi.

Papa Françesko’nun 1-12 Kasım tarihlerinde İskoçya’nın en büyük şehri Glasgow’da gerçekleşecek 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na (COP26) katılması bekleniyor. 5.5 milyon nüfusa sahip İskoçya’nın yüzde 16’sını Katolikler oluşturuyor. Ancak İskoçya Episkoposlar Konferansı Katolik Parlamento Bürosu, 2019’da Katoliklerin orantısız bir şekilde hedef alındığını söyledi. 2018’de rahiplere yönelik dört saldırının gerçekleştiği belirtilirken, 2017-2018 yılları arasında 319 saldırı eylemine maruz kalan Katoliklerin suistimale en sık uğrayan inanç grubu olduğu bildirildi.

‘İskoçya’da 2019-2020 Yılları Arasında İşlenen Nefret Suçları’ araştırmasında 660 dini nedenli şiddet eyleminin gerçekleştiği bildirildi. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), 2019’da Avrupa’daki Hristiyanlara yönelik 500’den fazla nefret suçunu belgeleyen verileri yayınladı. Olaylar arasında Katolik rahiplere yönelik saldırılar, Katolik kiliselerine yönelik kundaklama saldırıları, Meryem Ana heykellerinin harap edilmesi ve hamilelik danışma merkezine yönelik vandalizm gibi eylemler yer alıyor.

AGİT tarafından belgelenen rapora göre, Hristiyanlara yönelik 595 şiddet eyleminin 459’u mülke, 80’i ise insanlara yönelik gerçekleşti. (CNA)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi