4 Mayıs 2024 Cumartesi

Katolik Hastanesi Hedef Alındı

Kongo’nun Maboya köyüne Demokratik İttifak Güçleri (ADF) tarafından saldırı düzenlenmesi sonucu biri Katolik rahibe olmak üzere yedi kişi hayatını kaybetti.

Gece yarısı Maboya’daki Katolik hastanesini hedef alan saldırıda, militanlar hastaları ve bir personeli katletti, tıbbi malzemeleri çaldı ve binayı ateşe verdi. Maboya’daki bir Anglikan rahip, ‘‘Kasabamız gece yarısı saldırıya uğradı ve altı kişi hayatını kaybetti. Silah sesini duyunca hastaneyi terk ettik ve gecenin geri kalanını saklanarak geçirdik. Sabah dışarı çıktık ve rahibe Sylvie Kalima’nın öldürüldüğünü ve bedeninin yakıldığını gördük. Hayatını kaybeden diğer altı kişi ise hastalardı’’ dedi. 

İkisi rahibe olmak üzere çok sayıda kişinin saldırganlar tarafından kaçırılmış olduğu düşünülüyor. Rahibe Kalima’nın ölümü ailesi tarafından doğrulandı. 

ADF militanları, katı dini kurallara dayalı bir yönetim anlayışını kabul ettirmek için köylere ve kasabalara yönelik saldırılarını artırdı. 4 Ekim’de Nord-Kivu, Kainama’da gerçekleşen saldırıda yirmi Hristiyan öldürüldü. Nord-Kivu ve Ituri eyaletlerinde ADF saldırıların gerçekleştiğine dair raporlar bulunmaktadır. 

19 Ekim 2012’de kaçırılan Edmond, Jean Pierre ve Anselm adlı rahiplerden bir daha haber alınamadı. Son yaşanan katliam, Mbau Katolik Cemaati’nin kaçırılan rahipler için dua etmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

Butembo-Beni Katolik Episkoposluğu, imanları uğruna hayatlarını kaybeden kişiler için Mbau’da bir anıt dikileceğini açıkladı. Mbau’daki Hristiyanlara ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki kiliseye yönelik teselli mesajında, ‘‘Ülkenin doğusunda İsa Mesih’i takip etmenin zor olduğunu biliyoruz. Terör ve zulüm nedeniyle binlerce inanlıyı kaybettik. Ancak inancımızdan ödün vermeyelim ve Rab’be tapınmaya devam edelim. Zulmün sona ermesi için herkesi dua etmeye çağırıyoruz’’ ifadeleri yer aldı. (persecution)

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi