4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kentucky’de Ruhsal Uyanış Gerçekleşiyor

Kutsal Ruh’un işlediği güneydoğu Kentucky’de kapsamlı bir ruhsal uyanış yaşanıyor. Pastör Scott Phipps, ‘‘İnsanlar şifa buluyor ve Tanrı güçlü bir şekilde işliyor’’ dedi. 

Son 77 gecede yaklaşık 300 kişi, Barbourville’deki North Main Community Kilisesi’ne geldi. Phipps, ‘‘İnsanlar yüreklerini Rab’be açıyor ve kiliseler doluyor. Her gece madde bağımlılığından kurtulan en az 150 kişi geliyor. Böyle bir ruhsal açlık mevcut’’ dedi. Gençler arasında Tanrı’ya ciddi bir yönelim olduğunu söyleyen pastör, ‘‘Ebeveynlerin bazıları çocuklarının ödevi olduğunu söylüyor. Eğitim hayatı elbette önemli, ancak çocuklar ileride de Tanrı ile ilişkiye sahip olmuyor. Büyüdüklerinde Tanrı ile ilişkilerinin çok daha önemli olduğunu anlıyorsunuz. Yeni nesil Mesih’ten kopuk, ancak artık İsa’yı tanımaları için uygun bir zaman’’ dedi.

Bölgede ruhsal uyanış 29 yıldır devam ediyor. Phipps, önceleri kendisinin de madde bağımlısı olduğunu söyledi. Eşi Tammie’nin Mesih’e iman etmesiyle hayatlarının değiştiğini söyleyen Phipps, ‘‘Eşim bir gün eve geldi ve ‘‘Tanrı beni kurtardı. Artık madde kullanmak istemiyorum. Şimdi seni gerçekten seviyorum’’ dedi. O an çok kızmıştım. Onu yeniden madde kullanımına alıştırmaya çalıştım, ancak reddetti’’ dedi. Ertesi gün kiliseye giden Phipps, hayatını Mesih’e adadı.

Şimdi eşiyle birlikte madde bağımlılığıyla mücadele etmek için Hope City ve Redemption Road Recovery’yi yönetiyor. Phipps, ‘‘Tanrı çalışmaya devam ediyor. Rab’bi sevmeye ve Sözü’nü duyurmaya devam etmek istiyorum. İnsanlar Müjde’yi nasıl duyurabileceğini anlamaya çalışıyor. Rab, Sözü’nü bizlere verdi ve aramızda yüceldi’’ dedi.

Barboursville’deki madde kullanımı sıklığına dikkat çeken Phipps, ‘‘Bölge, madde kullanımıyla boğuşuyor. İnsanlar yaşamlarını tehlikeye atıyor’’ dedi. 

Madde bağımlılarının şifa bulduğunu söyleyen Phipps, ‘‘Hayatlarını İsa’ya teslim ediyorlar. Çoğu, Hristiyan bir geçmişe sahip değil. İncil, daha çok bağışlananların Rab’bi daha çok sevdiğini ve çoğu insanın ölümün eşiğinde olduğunu söylüyor. Tanrı insanları yeniliyor. Dünyamız iyiye gitmeyecek gibi görünüyor, ancak İncil, karanlığın ve kötülüğün hâkim olduğu bir kuşakta ve ulusta ışık olarak parlayacağımızı söylüyor. Ruhsal uyanış için harika bir zaman’’ dedi. (CBN)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi