6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kilise Liderlerinden Barış Çağrısı

Kilise liderleri, İsrail – Filistin arasında başlayan saldırıların ardından şiddetin derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Yeruşalim’deki Patrikler ve Kilise Başkanları, devam eden çatışmaların yıkıcı sonuçlarına değinerek, bölge halkı ile dayanışma içinde olduklarını söyledi. Açıklamada, ‘‘İsa Mesih’e olan imanımız, bölge halkına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini söylüyor’’ ifadesi yer aldı.

Kutsal mekanlara saygı gösterilmesi çağrısında bulunan liderler, sivilleri hedef alan her türlü saldırıyı kınadıklarını belirtti. ‘‘Şiddetin son bulması için tarafların bu çağrıya kulak vermesi için dua ediyoruz. Siyasi liderleri ve yetkilileri, adalet, barış ve uzlaşıyı teşvik eden kalıcı çözümler bulmaya davet ediyoruz. Elçi Pavlus’un dediği gibi, Tanrı karışıklık değil, esenlik Tanrısı’dır. Herkesi şiddetin sona ermesi ve barışın hakim olması için çalışmaya teşvik ediyoruz’’ ifadelerinde bulunuldu.

Latin Katolik Kilisesi Patrikhanesi, şiddet olaylarının nefret ve bölünme yaratacağı ve her türlü istikrarı yok edeceği uyarısında bulundu. Siyasi ve dini liderleri bölgedeki insanların temel haklarını güvence altına almak için mücadele etmeye çağıran Latin Katolik Kilisesi Patrikhanesi, ‘‘Dini mekanların ve ibadet yerlerinin statüsüne ilişkin tek taraflı beyanlar, nefret duygusunu körüklüyor. Bu nedenle Kutsal Topraklardaki kutsal mekanların tarihsel statükolarını korumak oldukça önemli. Çatışmaların devam etmesi, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm yolunu bulmanın aciliyetini gösteriyor. Yeruşalim’in tüm uluslar için dua evi olmasını diliyoruz’’ açıklamasında bulundu.

Canterbury ve York Başepiskoposları, gerçekleşen şiddet olayları nedeniyle derinden üzgün olduklarını belirtti. Başepiskoposlar, ‘‘Tüm tarafları barış için mücadele etmeye çağırıyoruz. Her iki tarafın da güvenlik içinde yaşayacağı bir gelecek inşa edilmeli’’ dedi.

Londra Kıpti Ortodoks Başepiskoposu Angaelos, barış ve ruhsal şifa için dua ettiğini söyledi. İngiltere ve Galler’deki Katolik Kilisesi’nin başkanı Kardinal Vincent Nichols ise çatışmaların son bulması için herkesi dua etmeye çağırdı. Kardinal Nichols, ‘‘Şiddet asla çözüm yolu olamaz. İntikam asla barışa katkı sağlamaz. Lütfen barışın hakim olması için dua edin’’ dedi. (Kaynak: Christian Today, Ana görsel: Catholic News Agency) 

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi