29 Nisan 2024 Pazartesi

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya’nın başkenti Sidney’in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma yapan episkopos, Gazze Şeridi’ne yönelik gezisini anlatırken saldırıya uğradı. Olay yine Sidney’de bir alışveriş merkezinde gerçekleşen bıçaklı saldırıda 6 kişinin hayatını kaybetmesinden günler sonra yaşandı. Polis olay yerinde 15 yaşındaki bir erkek genci tutukladı.

KİLİSE SALDIRISININ TERÖR EYLEMİ OLDUĞU AÇIKLANDI

Avustralya’nın en kalabalık şehri Sidney’de bir kilisede episkoposa ve kilisede ibadet edenlere yönelik gerçekleşen olay hakkında konuşan Avustralya polisi, saldırının “dini aşırıcılık” kaynaklı bir terör eylemi olduğunu açıkladı.

“BULGULAR TERÖR EYLEMİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Komiser Karen Webb saldırı ile ilgili düzenlenen bir basın toplantısında, “Saldırının nedeninin dini motivasyondan gelen aşırılık fikri olduğuna inanıyoruz. Bütün bulguları inceledikten sonra bunun bir terör eylemi olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Acil durum ekipleri, kilisenin dışındaki çatışmanın ardından yaklaşık 30 kişiye müdahale ettiklerini, yedi kişinin de yaralı olarak hastanelere kaldırıldığını açıkladı. 

Çok sayıda polisin de yaralanarak hastaneye kaldırıldığı ve 20 polis aracının hasar gördüğü belirtildi.

ÜÇ GÜN İÇİNDE İKİNCİ BIÇAKLI SALDIRI

Avustralya’nın en kalabalık şehri olan Sidney’de cumartesi günü bir alışveriş merkezinde düzenlenen bıçaklı saldırıda altı kişi ölmüştü. Polis saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

Yetkililer cumartesi günü gerçekleşen saldırıda ruh sağlığı yerinde olmayan saldırganın “özellikle kadınları” hedef aldığını düşünüyor.

(Kaynak: NTV, Reuters)

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi