4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kiliseleri ve Evleri Yıkılan Hristiyanlar Açık Havada İbadet Ediyor

Pakistan’daki Hristiyanlar, evlerinin ve kiliselerinin yıkılmasının ardından Pazar günü açık havada ibadet etmek zorunda kaldı. 

Aşırılık yanlılarının 16 Ağustos’ta Pencap’ın Jaranwala kasabasında başlattığı saldırılarda en az beş kilise yakıldı ve 21 kilise hasar gördü. Release International’a göre, 40 Hristiyan’ın evi ateşe verildi ve 100’den fazla eve saldırıldı. Şiddetten farklı mezheplere ait kiliseler zarar gördü. 

Reuters haber ajansı, şiddet olaylarıyla bağlantılı olan yaklaşık 100 kişinin tutuklandığını belirtti. Pencap Başbakanı Mohsin Naqvi, Hristiyanlara hedef alınan kiliselerin ve evlerin yeniden inşası için yardım sözü verdi. Release International’ın ortağı Rev Waseem Khokhar, bölgeyi ziyareti sırasında yaşadığı şaşkınlığı dile getirerek, ‘‘Kiliselerin ve Kutsal Kitap’ın korkunç bir şekilde tahrip edilmesini anlatacak kelimeler bulamıyoruz. Görebildiğimiz tek şey küllerdi’’ dedi.

Şiddetli zulüm nedeniyle Hristiyanlar evlerini terk etmek zorunda kaldı. Evlerine dönmeye başlayan Hristiyanlar yiyecek, su, barınma yeri ve maddi desteğe ihtiyaç duyuyor. Bir pastör, kiliselerinin ve evlerinin yıkıldığını belirtti.

Release International, endişelerini dile getirmek üzere en yakın zamanda Başbakan ile görüşmeyi umduklarını söyledi. Dine hakaret iddialarında bulunan saldırganların durdurulması çağrısında bulunuldu. Release CEO’su Paul Robinson, ‘‘Hristiyanların yaşamlarının asılsız küfür suçlamalarıyla mahvedildiğini görüyoruz. Aşırılık yanlıları Hristiyanlara saldırmak için fırsat kolluyor. Son yaşanan olaylarda kiliseler ve evler yıkıldı, Kutsal Kitaplar ateşe verildi’’ dedi.

Release International, Birleşik Krallık’taki Hristiyanları bölgede barışın yeniden sağlanması için dua etmeye çağırdı. (CT)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi