3 Mayıs 2024 Cuma

Kilisenin, Şehre Bağımlılık Tedavi Evi Açma İzni Reddedildi

ABD Pennsylvania’daki bir kilise, yeni bir davada Allentown şehrinin, cemaatin uyuşturucu ve alkol bağımlılığından tedavi gören erkekler için konaklama evi işletme talebini reddettiğinden dolayı federal yasayı ihlal ettiğini iddia etti.

Allentown Victory Church, The Morning Call gazetesine göre, şehrin reddinin Engelli Amerikalılar Yasası, Adil Konut Yasası (FHA) ve diğer federal yasaları ihlal ettiğini iddia ederek federal dava açtı.

Avukat Steve Polin gazeteye verdiği demeçte, “Şehrin FHA’yı çeşitli açılardan ihlal etmesi bizim konumumuzdur” dedi.

Gazete, kilisenin 2019’da tedavi evini 11 sakinle birlikte açtığını ve bunu şehirden evde 18 kişiye kadar yaşama izni vermesini istemeden önce yapmış olduğunu belirtti. ”Recover Victory Home” olarak bilinen evde 10 yatak odası bulunuyor. Morning Call’a göre kilise, mali açıdan istikrarlı olmak için evin en az 15 kişiye ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Belediye 2019 Yılında Ruhsatı Reddetmişti

Gazetenin bildirdiğine göre dava, şehrin sakinlerin engellerini dikkate almadığını ve alkolik ve madde bağımlılarını iyileştirmek için barınma fırsatlarını etkili bir şekilde reddettiğini iddia ediyor.

Bakanlığın internet sitesine göre, sakinler evde 9-12 aylık bir programa katılıyor.

Recover Victory Home Sadece Erkekler İçin

Bakanlığın internet sitesinde, “Bir boşluk, bir sorun gördük. Erkekler hapisten veya rehabilitasyondan çıktıklarında, birçoğunun Tanrı ve doğru insanlarla bağlarının koptuğunu ve başladıkları yere, hapse veya rehabilitasyona geri döndüklerini gördük. Yeterince iyi geçiş yerleri yoktu, özellikle de Mesih odaklı yerleri. Böylece Tanrı, Heart Recovery Victory (Yüreği İyileştirmenin Zaferi) Evi’mizde doğdu. Uyuşturucu, alkol veya diğer bağımlılıklardan kurtulmaya ihtiyacı olan erkekler için bir ev” açıklamasında bulunuldu.

İlk dört hafta boyunca, sakinler evden çıkma konusunda büyük kısıtlamalarla karşı karşıya kalıyorlar.

Sakinler, ev işleri ve toplum hizmeti yaparken Kutsal Kitap çalışmasına ve kilise hizmetlerine katılmak ve ayrıca iş aramak zorundalar. Bunların yanı sıra, rastgele uyuşturucu testlerinden de geçiyorlar. (CHL)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi