5 Mayıs 2024 Pazar

Kınalıada’da Müteveffa Patrik Mesrob II Adına Spor Festivali Düzenlendi

Türkiye Ermenileri Patriği Kadaseli Sahak II himayesinde ve takdisleri ile düzenlenen Patrik Mesrob II spor festivalinin açılış töreni coşkulu oldu. 


17 Temmuz Pazartesi akşamı, Adalar dün görevlisi Üstrahip Harutyun Damadyan önderliğinde, Kınalıada Kilisesi Nersesyan Korosu, Karagözyan Yetimhanesi yaz kampı Gazturman Gayan ve Şişli Spor Klubü işbirliği ile düzenlenen Patrik Mesrob II Spor Festivali açılış programında ilk olarak katılımcı çocuklar, gençler, aileleri, ada halkından festivale ilgi duyanlar, yarışma organizatörleri, Raffi Derkevorkyan’ın öncülüğündeki müzisyenler eşliğinde, Gazturman Gayan binasından Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’ne yürüdüler ve burada çanlar çalınarak karşılandılar.

 
Kilise bahçesinde toplanan topluluk Üstrahip Harutyun önderliğinde önce Rab’bin duasını okudu, sonrasında festival süresince müsabakaların dostluk ve kardeşlik içinde geçmesi için hayır duaları ettiler, son olarak da Müteveffa Patrik Mesrob II’nin ruhuna dua ettiler. Daha sonra yine müzisyenler eşliğinde topluca yürüyüşle kampın spor salonuna geçildi. Burada tüm katılımcılar Üstrahip Harutyun’la toplu fotoğraf çekildiler. 


Festivalin ilk müsabakası, gençlerden ve veteranlardan oluşan karma takımların basketbol gösteri maçı oldu. Sporcular da maç öncesi Üstrahip Harutyun ile fotoğraf çekildiler. 

Gösteri maçının ardından festival açılışı son buldu. Spor festivali süresince değişik yaş kategorilerinde, voleybol, basketbol, mini futbol, masa tenisi ve satranç müsabakalarında yarışmalar oldukça çekişmeli ve eğlenceli geçti. 
Dört gün süren şenlik, 21 Temmuz 2023 Cuma akşamı tıpkı açılış gününde olduğu gibi büyük bir coşkuyla sona erdi. 


Patrik Sahak II’nin riyaset ettiği ödül töreninde, Başrahip Zakeos Ohanyan, Patriklik Adalar Din Görevlisi Üstrahip  Harutyun Damadyan ve Patrik Vekili Kd Peder Krikor Damadyan, oyunlara katılan çocuklar, gençler, veliler, Nersesyan Korosu üyeleri, Kınalıada Kampı (Gazturman Gayan) ve Şişli Spor Kulübü üyeleri hazır bulundular. Üstrahip Harutyun’un açılış konuşmasının ardından Kamp yönetiminden Raffi Kalk bir konuşma yaparak tüm katılımcı ve destekçilere teşekkür etti. Patrik Sahak II de yaptığı konuşmada, Gazturman Gayan’ın kapalı olduğu dönemde böyle bir girişimin önemine vurgu yaptı. Bu geleneksel şenliğin kelimenin tam anlamıyla bir festivale dönüştüğünü söyleyen Patrik Sahak II, Nersesyan Korosu, Kınalıada Kampı (Gazturman Gayan) ve Şişli Spor Kulübü işbirliği ile bu girişimi başarıyla hayata geçiren, Üstrahip Harutyun Damadyan ve Raffi Kalk’ı takdir etti. Çok çalışmanın ve alın terinin önemine de değinen Patrik Sahak II, çocuklara, çalışkan olmalarını ve toplum yapılarında kardeşleriyle birleşmek için fırsatlar yaratmaları talimatını verdi. Ardından voleybol, basketbol, masa tenisi, satranç ve futbol takımlarının kazananlarını ödüllerini vermek üzere teker teker sahneye davet etti. Ödül töreninin ardından söylenen şarkılar ve geleneksel danslarla tören coşkulu bir şekilde sona erdi.

Sam Allberry İstanbul’da

Tanrı'nın Tasarısında Cinsellik Semineri İstanbul'da bulunan Pera Diriliş Kilisesi, önümüzdeki hafta sonu Dünya'nın gündeminden hiçbir zaman düşmeyen "Cinsellik"...

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi