30 Nisan 2024 Salı

Kış Olimpiyatları’nda Hristiyanlara Zulüm

Release International’ın başkanı, spor etkinliklerinin Çin’deki inanç özgürlüğü ihlallerini örtbas etmemesi gerektiğini söyledi. Paul Robinson, Pekin’de başlayan Kış Olimpiyatları’nın Çin’de yaşanan zulmü vurgulamak için bir fırsat olduğunu belirtti.

Robinson, ‘‘Üç milyar insan Kış Olimpiyatları’nı izlemeye hazır. Çin’in Hristiyanlar da dâhil olmak üzere dini azınlıklara yönelik zulmünü vurgulamak için önemli bir fırsat’’ dedi.

Kış Olimpiyatları, azınlık gruplara yönelik zulüm endişeleri arasında gerçekleşiyor. Robinson, Hristiyanlardan Çin’e yönelik uluslararası ilginin, inançları nedeniyle acı çekenlerin karşılaştığı gerçekleri aydınlatması için dua etmelerini istedi. Birleşik Krallık, ABD, Kanada, Avustralya ve Litvanya diplomatik boykotlar düzenleyerek Kış Olimpiyatlarına hükümet yetkilisi göndermeme kararı aldı.

Release ortağı Bob Fu, Kış Olimpiyatları’nın Çin için propaganda gösterisi olduğunu söyledi. Oyunları boykot çağrısında bulunan Fu, katılımcıları mağdurlara destek olabilmek için her fırsatı kullanmaya çağırdı. Fu, oyunların kurumsal sponsorlarına gönderdiği mesajda, ‘‘Soykırım Olimpiyatlarına sponsor oluyorsunuz. Elinizde ve şirketinizin logosunda kan var’’ dedi.

Open Doors, Pekin’deki Hristiyanların yetkililerle karşılaşmamak için Oyunlar sırasında dikkat çekmemeye hazırlandıklarını söyledi. Pekinli bir pastör, ‘‘Etkinlikler sırasında aktif olmamamız gerektiğini biliyoruz. Bu süre boyunca sessiz kalmamız gerektiğinin farkındayız’’ dedi.

Çin, Hristiyanlığı Batı’nın dini olarak görmekte ve onu bir tehdit olarak algılamaktadır. Ülkenin bazı bölgelerinde kiliseler yıkıldı veya haçları kaldırıldı. Salgın döneminde çevrimiçi kilise hizmetlerinin kesintiye uğradığına dair raporlar mevcut. Pekin’de yaşayan bir Hristiyan, ‘‘Bunun gibi büyük organizasyonlarda kiliseler, sessiz ve görünmez olma konusunda uyarılıyor. Uyarıları kabul etmeyen kiliselerin hizmetleri durdurulma riskiyle karşılaşmaktadır’’ dedi. (CT)

Geleneksel ‘‘Evlerde İlahi Okuma Etkinliği’’ Yeniden Gerçekleştirildi

İskenderun’da yaşayan Hristiyan gençler, yaklaşan Paskalya Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinliklere de imza atıyorlar. Bu bağlamda Paskalya Hazırlık...

Episkopos Dahdal, Samandağ’da Palmiye Pazarı Ayini’ne İştirak Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Hatay bölgesine giden Episkopos Arsenios Dahdal, Samandağ’da...

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi