10 Mayıs 2024 Cuma

Lekesiz Bakire Meryem Ana Bayramı İzmir’de Kutlandı

İzmir’in Konak semtinde Santa Maria Kilisesi’nde 8 Aralık Perşembe günü Lekesiz Bakire Meryem Ana Bayramı kutlandı.

Ayini İzmir Başepiskoposu Monsenyör Martin Kmetec İtalya’da olduğu için Aziz Yuhanna Katedrali’nin Rektörü Peder Ugo De Rosa yönetirken kilisenin rahipleri Peder Pietro ve Peder Felianus, Bornova Meryem’in Kutsal Adı kilisesinin Rahibi Peder Adrian ve Peder Pascal ile Notre-Dame de Lourdes kilisesinin Rahibi Peder İreneusz Ayin’e eşlik etti. 

Lekesiz Bakire Meryem Ana Bayramı, Santa Maria Kilisesi, Konak/Izmir

Hoşgeldiniz konuşmasında Peder Ugo: “Kutladığımız Meryem’in Lekesiz Doğuşu Bayramı ile bizler Meryem’in imanı aracılığıyla günahtan kurtuluşumuzun başlangıç gününü kutluyoruz. Eski Adem’den Yeni Adem’e, yani günah ve kötülükten Mesih İsa ve O’nun kurtatışına geçen bizler, Eski Adem’den bizde kalan ne varsa Rab’den af dileyelim’” diyerek sözlerine başladı.

Yaratılış Kitabı’ndan Sözler ve Aziz Pavlus’un Efeslilere Mektubu’ndan Sözler okunduktan sonra, Peder Adrian Aziz Luka Tarafından Yazılan Mesih İsa’nın İncil’inden Sözler okudu.

Ardından, Peder Ugo italyanca verdiği vaazında: “Meryem, Tanrı’nın harikasıdır: Kutsal Kitap’ta harikalar, Tanrı tarafından yerine getirilmiş O’nun eserleridir. Meryem, Tanrı’nın en güzel eseridir. O, Havva tarafından bizlerin mahkum edildiği kötü kaderden bizleri kurtardı. Yaşayanların annesi Havva’nın çocukları günahla ölüme  doğarken, Meryem ise Yaşam’ın kendisinin Annesi oldu. Ölüm ve ölüm korkusu Adem ve Havva’nın günahının mirasıdır. Bu korku seçimlerimizi ve yaşamlarımızı etkiler. Lekesiz Doğuş ile Tanrı, Meryem’i Havva’nın söylemediği “evet” demeye hazırlar. Meryem, tüm ruhu, canı ve bedeniyle evet dedi. Böylece yeni insanlık yaratıldı; Tanrı’nın çocuklarının insanlığını oluşturuldu.” diye anlattı. 

Vaazdan sonra, Lekesiz Bakire Meryem Ana ve Havari Yuhanna’nın Kızkardeşleri adlı dört Rahibe Rab’be olan adanmışlıklarının yeminlerini yenilediler.

Orgu çalan genç bir bayan, Katedral’in görevlisi Mesut Kalaycı ve cemaatının üyesi Leonardo bey bu törene uygun ilahilerle muhteşem şekilde renk kattılar.

Ayin bitince kilisenin başrahibi peder Pietro, Monsenyör Martin’in dileklerini bu bayram için herkese iletti.

Sonra kilisenin salonunda bir ikram verildi ve neşeli bir sohbet ortamı oluştu. (SAT-7 TÜRK/İZMİR-Nathalie Ritzmann)

Papa Françesko, Doğum Oranındaki Büyük Düşüş Hakkında Konuşacak

Vatikan tarafından yapılan duyuruda, Papa Françesko'nun İtalya'daki demografik kriz hakkında konuşacağı açıklandı.  İtalya'daki doğum oranı tarihin en düşük...

İskenderun’da Bayramlaşma Etkinliği

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi salonunda protokol bayramlaşma...

Hristiyan Yardım Kurumundan, Çocukların Eğitimine Destek

Somali'de Halima ile çocukları Sahra, Ahmed ve Yasir inançları nedeniyle zulüm gören Hristiyanlardan bazıları. 2012 yılında İsa'yı...

Aşırılık Yanlıları Mısır’da Evleri Ateşe Verdi

Nisan sonunda Mısır’ın Minya kentinin Al-Fawakher köyünde Kıpti Ortodoks Hristiyanlara ait çok sayıda ev ve dükkân ateşe...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi