29 Nisan 2024 Pazartesi

Mardin Surp Hovsep Kilisesi Yeniden İbadete Açıldı

Mardin’de bulunan Surp Hovsep Ermeni Katolik Kilisesi, uzun yıllardan sonra tamamlanan restorasyonların ardından özel bir ayin ve kutsama ile yeniden ibadete açıldı. 

Ermeni Katolik Başepiskopluğu’nun Mardin’deki en köklü kilisesi olan;  Surp Hovsep Ermeni Katolik Kilisesi’nde Başepiskopos Levon Zekiyan’ın riyasetinde 4 Haziran Pazar sabahı, yeniden açılış için özel kutsama ayini düzenlendi. 

Başepiskopos Levon Zekiyan’ın riyaset ettiği bu özel ayine; İzmir Latin Katolik Başepiskoposu Martin Kmetec, Ekümenik Patrik Bartholomeos’un temsilcisi Episkopos Paisios Kokkinaki, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz, Mardin Protestan Kilisesi Pastörü Ender Peker, Samatya Anarat Hığutyun Kilisesi Başrahibi Abraham Fırat, Gisasargavak Jan Acemoğlu ve Tıbirler eşlik ettiler. Ayinde Koro şefi Arek Dolduryan’ın yönetiminde Vosgeperan Korosu ilahileri seslendirdi.

Mardin’de yaşayan Hristiyan vatandaşların yanısıra, çevre illerden de gelen bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış ayinine Ermeni ve Süryani Kiliselerinin vakıf yöneticileri de katıldılar.

Faruk Uğurgel

Ayrıca, çeşitli devlet kurumları ve kuruluşlardan gelen kutlama mesajları, Surp Hovsep Ermen Katolik Kilisesi Vakfı yönetim Kurulu üyesi Faruk Uğurgel tarafından okunarak, hem kilisenin onarımında emeği geçenlere hem de kutlama mesajı gönderen makamlara, teşekkür edildi.

Kutsama ve ayininin sonunda, Surp Hovsep Kilisesinde ve bölgede hizmet verirken 1915’te Martir olan ve Papa II. Jean Paul tarafından “Mutlu” ilan edilen dönemin Başepiskoposu, İgnatios Maloyan, için de Hokehankisd (Ayin-i Ruhani) duası okundu.

Bölge halkının büyük ilgi gösterdiği ayin sonrasında, tüm katılımcılara kilise salonunda kutlama yemeği ve çeşitli ikramlar sunuldu.

Rahip, Hac Yolculuğuna Hazırlanıyor

Peder Roger Landry, ABD'nin doğusunda yaklaşık 2.400 kilometrelik Ulusal Efkaristiya Hac rotasını tamamlamaya kendini adadı. Hac ziyaretleri,...

Hristiyanlar Yangının Harap Ettiği Kilisede İbadet Etti

Kutsal Cuma için ibadet etmek isteyen Hristiyanlar, 2022'de Fulani militanları tarafından ateşe verilen kilise binasında bir araya...

Hatay İskenderun’da Palmiye Pazarı

İskenderun’da Bayram Coşkusu Kilise Bahçesine Taştı İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü İsa Mesih’in Yeruşalim’e...

Evrensel Coşku Yaratan “The Chosen” SAT-7’ye Geliyor

SAT-7, uluslararası boyutta başarılı olan The Chosen dizisini yakında platformlarında yayınlanacağını duyurmaktan mutluluk duyuyor. The Chosen, Orta...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi