2 Mayıs 2024 Perşembe

Mesih Uğruna Yaşamlarını Feda Edenler Onurlandırılıyor

Kamboçya’da Katolikler, yılda en az bir defa Mesih uğruna yaşamlarını feda edenleri ve ülkede Kilise’nin tohumunu ekenleri onurlandırıyor. Episkoposlar, rahipler ve din adamlarının eşlik ettiği en az 3 bin Katolik, şehitlerin onuruna düzenlenen anma törenine katıldı.

Phnom Penh Apostolik Vekili Episkopos Olivier Schmitthaeusler, ‘‘Kilise her yıl bu yıldönümünü anmaya çağrılıyor’’ dedi. 2015 yılında Kamboçya Kilisesi, Episkopos Joseph Chhmar Salas ve 34 inanlı için kutsama sürecini başlattı. 

1970 ile 1977 yılları arasında Kızıl Kmerler rejimi altında Kilise’ye uygulanan zulüm nedeniyle çok sayıda din adamı, müjdeci ve inanlı hayatını kaybetti. Peder Paul Roeung Chatsirey, tanıklıkların ve kanıtların toplanarak Vatikan’a sunulmak üzere derlendiğini belirtti. Episkopos Schmitthaeusler, Joseph Chhmar Salas’a 14 Nisan 1975’teki episkoposluk töreninde verilen yatağı ve haç kolyeyi kutsadı. Ölümünden sonra annesi onu saklayarak giymesi için Episkopos Emile Destombes’e verdi.

Peder, Yuhanna 12:26‘da yer alan, ‘‘Bana hizmet etmek isteyen, ardımdan gelsin. Ben neredeysem bana hizmet eden de orada olacak. Baba, bana hizmet edeni onurlandıracaktır’’ sözünü hatırlattı. Ayrıca dünyasal yaşamın yeryüzünde Tanrı’ya şükretme zamanı olduğunu ve şehitlerin tanıklığının inanlılara yol gösterdiğini belirtti.

Kampong Cham eyaletinden 69 yaşındaki Huot Heang, ‘‘Tanrı’nın Müjde (Tanrı Sözü) uğruna şehit olma çağrısını hatırlatan anma günü, Tanrı’nın bizimle olduğundan ve her zaman bizi kutsadığından emin olmamızı sağlayabilir’’ dedi.

Episkopos Olivier Schmitthaeusler, hizmete başladığı ilk dönemde Apostolik vekillik görevinde sadece bir Katolik olduğunu hatırlatarak, ‘‘Günümüzde durum oldukça farklı. Yaklaşık 23 bin inanlı ve Hristiyanlığı yeni kabul etmiş kişiler tarafından kurulan çok sayıda cemaat bulunuyor. Rab bizlere eşlik ediyor ve geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor’’ dedi. (fides)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi