3 Mayıs 2024 Cuma

Milletvekillerinden Depremzedelere Yardım

Yaşanan yıkıcı deprem felaketinin ardından ilk günden itibaren yardım yapmaya ve yaraları sarmaya başlayan İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi, gönüllülerle birlikte yardımlarını sürdürüyor.

Bartın Milletvekili Aysun Bankoğlu, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kadap ile birlikte Katolik Kilisesi’ni ziyaret eden Hatay Milletvekili Suzan Şahin, ilk günden bu yana kilise çatısı altında yapılan hizmetler, yardımlar hakkında bilgiler aldı ve eksikliklerin giderilmesi noktasında sözler verdi.

Eğitimlerinden uzak kalan çocuklar için sınıf oluşturma projesi kapsamında 24 kişilik çadır sözü veren Şahin, bir saat içinde çadırları kiliseye gönderdi. Su sıkıntısı yaşayan kilisenin su sorununu çözmek için de yetkililerle görüşen Şahin, bu sorununun da ivedilikle çözüleceğini söyledi. 

Felaketin ilk gününden bu yana kilise bünyesinde yapılan yardımları takdirle karşıladıklarını ifade eden Şahin, her zaman destekçileri olduklarını da önemle vurguladı. 

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Anadolu Havarisel Vekilliği Episkoposu Genel Vekili Peder Antuan Ilgıt, vekillere desteklerinden ötürü teşekkür etti. En büyük sorunlarının su sorunu olduğunu ifade eden Peder Ilgıt, sorunu çözme noktasında girişimlerde bulunan Vekil Suzan Şahin’e minnettar olduklarını dile getirdi. 

Kilise Sorumlusu Can Sadredin de gelen konuklara, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Eğitimlerinden uzak kalan ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik sınıf oluşturma projelerinden söz eden Sadredin’i dikkatle dinleyen Vekil Şahin; “Bu çok önemli ve anlamlı bir proje. Ben de size sınıf olarak kullanabileceğiniz 24 kişilik içinde sobası olan çadır göndereceğim” dedi ve bir saat içinde çadırları gönderdi. (SAT-7 TÜRK/HATAY-İlyas Edip TERBİYELİ)

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi