4 Mayıs 2024 Cumartesi

Müjdeci Çift, Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Yaklaşık 70 yıldır evli olan müjdeci çift, koronavirüs nedeniyle birkaç dakika arayla hayatını kaybetti.

88 yaşındaki Bill ve 92 yaşındaki Esther Ilnisky, son 40 yıldır Florida’da çalışmaya başlamadan önce Hristiyan kuruluşlarda hizmet ettiler, Karayipler ve Orta Doğu gibi yerlerde vaaz veren müjdeci çift, 67. evlilik yıldönümlerini bu hafta sonu kutlayacaktı.

Kızları Sarah Milewski, ‘‘Birlikte gittiklerini bilmek çok değerli ve çok etkileyici bir duygu. Onları özleyeceğim’’ dedi.

Associated Press’e göre, Bill ve Esther Missouri’de bir araya geldi. Bill, Missouri, Springfield’deki ‘Assemblies of God’ adlı kuruluşa ait Central Bible College’a gitmişti. Yakındaki kiliselerde vaaz veriyordu ve bir piyanoya ihtiyacı vardı. Bu piyanist, gelecekte eşi olacak olan Esther Shabaz’dı.

Milewski, ‘‘Babam evlenme teklif ettiğinde ‘Esther, sana servet sözü veremem, ama sana bolca macera vaat edebilirim’ demiş. Annem çok, çok macera yaşadı’’ dedi.

Çift, Midwest’te kiliseler açtı ve Jamaika’ya yaptıkları bir geziden sonra Montego Körfezi’nde bir kilise açmaya karar verdi. 1969’da, 2 yaşındaki Milewski’yi evlat edinen aile, Bill’in üniversite öğrencileriyle çalıştığı ve eşinin bir Hristiyan müzik grubu kurduğu Lübnan’a taşındı. 1975’te çift, Lübnan’da iç savaşın ortasında mahsur kaldı ve 1976’da ABD’ye geri dönebildi.

Bill, West Palm Beach’te daha sonra Lighthouse Christian Center International olarak adlandırılan Calvary Temple’da pastör oldu. Eşi ise çocuklara dua etmeyi öğretmek için Esther Network International’ı kurdu.

Bill üç yıl önce emekli oldu, ancak Esther salgın sırasında Zoom aracılığıyla çalışmalarına devam etti. Çifte Şubat ayında COVID-19 teşhisi kondu ve bakımevine yerleştirildi. Esther 1 Mart’ta saat 10: 15’te hayatını kaybetti. Bill ise 15 dakika sonra hayatını kaybetti.

Milewski, ‘‘Her zaman, daima birlikteydiler’’ dedi. (CHL)

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi