2 Mayıs 2024 Perşembe

Myanmar’da İncil Okulu Bombalandı

Kuzey Myanmar’daki bir Baptist İlahiyat Okulu, Myanmar Ordusu (Tatmadaw) tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonucu dört kişi yaralandı.

Tatmadaw, Shan eyaletindeki İlahiyat Okulu’na saldırı düzenledi. Okul, Kachin Baptist Konvansiyonu tarafından kuruldu. Okulun kurulduğu dönemde ordu ile yerel silahlı gruplar arasında çatışmalar yoktu. 

Şarapnel parçalarının isabet ettiği kurbanlar hafif şekilde yaralandı. Bölgedeki Hristiyan vatandaşlardan biri olan Marip La Hkwang, Facebook hesabı üzerinden paylaştığı videoda yaşanan hasarı gösterdi. Okulun pencerelerinde ve duvarlarında meydana gelen delikler göze çarptı. Başka bir videoda yaralı bir öğrencinin tıbbi tedavi için dışarı çıkarıldığı görülüyor. Bölge sakini, ordunun bu tür saldırılarılarla İlahiyat Okulu’nu ve tüm Kachin ulusunu tehdit ettiğini söyleyerek, ‘‘Ordu, halkımızdan nefret ediyor. Bu yüzden hedef alınıyor ve saldırıya uğruyoruz. Yüreğim acıyor. Kachin halkı olarak çok dikkatli olmalıyız’’ dedi.

International Christian Concern (ICC) Güneydoğu Asya bölge müdürü Gina Goh, ‘‘Kachin İncil Okulu’na yönelik saldırı kesinlikle bir kaza değildi. Tatmadaw, Kachin halkı için inancın ne kadar önemli olduğunu bilmesi nedeniyle burayı hedef aldı. Bu acımasız cunta rejiminin saldırıları uluslararası toplum tarafından bir an önce engellenmelidir’’ dedi.

Saldırı, Kachin eyaletindeki bir Baptist kilisesine hasar veren 30 Ekim bombardımanından sonra gerçekleşti. Tatmadaw ayrıca 23 Ekim’de Kachin Bağımsızlık Örgütü kuruluşunun 62’inci yıldönümü kutlamaları nedeniyle düzenlenen konsere saldırdı. Saldırı sonucu en az 80 kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi yaralandı.

Kachin eyaletindeki insanların yüzde 90’ından fazlası İsa Mesih’e iman ediyor. Ayrıca Myanmar’daki etnik silahlı örgütler arasında en güçlü ordulardan birine sahipler. Bu iki neden, onları Tatmadaw’ın hedefi haline getiriyor. Şubat 2021’de askeri bir darbeyle iktidara gelen ordu, ayrım gözetmeksizin köyleri, okulları ve dini yapıları bombalayarak, sivillere yönelik acımasız eylemlerine devam ediyor. Tatmadaw tarafından 2.400’den fazla insan öldürüldü ve 16bin’den fazla insan tutuklandı ve işkenceye maruz kaldı. (Persecution)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi