2 Mayıs 2024 Perşembe

Nijerya’da Nüfusun Yüzde 63’ü Yoksulluk İçinde

Afrika kıtasının en kalabalık ülkesi Nijerya’da, nüfusun yüzde 63’ünün yoksulluk içinde yaşadığı bildirildi.

Ulusal İstatistik Bürosunun yayımladığı “Nijerya Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi” raporunda, ülkede yoksulluğun arttığı belirtildi.

Nijerya’da 133 milyon kişinin yoksulluk içinde yaşadığı kaydedilen raporda, bunun, ülke nüfusunun yüzde 63’ünü tekabül ettiği ifade edildi.

Raporda, nüfusun yarısından fazlasının yemek yaparken temiz enerji yerine gübre, odun veya kömür kullandığı belirtilerek, sanitasyon, sağlık hizmetlerine erişim, gıda güvenliği ve konutta yüksek yoksunlukların görüldüğü vurgulandı.

Ülkede terör örgütü Boko Haram ve silahlı çete üyelerinin etkin olduğu kuzey bölgesinde daha fazla yoksulluğun görüldüğüne dikkat çekildi.

Afrika kıtasının zengin petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip Nijerya’da, gelir adaletsizliği, Boko Haram ve silahlı çete üyelerinin saldırıları gibi sorunlar ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor.

Ekonomik kriz ve güvenlik sorunları nedeniyle ülkelerinde zor şartlar altında yaşayan bazı Nijeryalılar, daha iyi bir yaşam umuduyla yasa dışı yollarla Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor. (AA)

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Din Değiştirme Karşıtı Yasaların Son Bulması İstendi

Release International, Hindistan'da din değiştirme karşıtı yasaların Hristiyanlara yönelik baskıya ve şiddete neden olduğunu söyleyerek yürürlükten kaldırılmasını...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi